1 éve

Drámai felvétel a Covid-osztályról: „Akik mellettem feküdtek, már meghaltak”

Egy koronavírusos édesanya osztotta meg tapasztalatait.

Megrázó, kétperces videóban jelentkezett be egy koronavírusos nő egy brit kórház intenzív osztályáról. Elmondta: ő maga is a halál kapujában állt, és sajnos látott olyanokat, akiket már nem tudtak megmenteni.

A 44 éves Allie Sherlockkal december 25-én siettek be a Gloucestershire Royal Hospital covid-osztályára, ahol azonnal lélegeztetőgépre tették. Az orvosok is csak később árulták el a kétgyermekes édesanyának, hogy ha akkor nem kerül lélegeztetőgépre, már halott lenne.

Allie – akinek az egész családja, így asztmabeteg férje, hetvenéves édesanyja, valamint hat- és nyolcéves fiai is elkapták a vírus – az osztályvezető orvos segítségével üzent a világnak – és elsősorban a szkeptikusoknak.

„Ne legyetek ostobák! Ez igenis most történik, és nagyon komoly! Az egészségügy nem fog tudni megbirkózni a helyzettel, ha az emberek nem veszik komolyan” – kezdte az asszony, aki arról is beszámolt: kéthetes intenzív osztályos kezelése alatt nem csak plusz oxigénnel és speciális, teljes arcot eltakaró maszkkal segítették a légzését, de többek közt csövön táplálták, valamint antibiotikumokkal és szteroidokkal igyekeztek talpra állítani.

„Ez nem egy kormánypropaganda! Mindenkit érint! Két embert láttam, akik mellettem feküdtek és belehaltak. Ők sem idősek voltak: emberek családdal, gyerekekkel” – folytatta, külön címezve szavait azoknak, akik még mindig hisznek olyan ostoba összeesküvés-elméletekben, miszerint az egész pandémia csak kitaláció.

Január elején egyébként pont abban a kórházban kellett megfékezni egy zavarodott nőt, amiben Allie is feküdt. A 46 éves konteóhívő szentül meg volt győződve róla, hogy az egész kórház üres, sőt, a villanyokat is lekapcsolták a kórtermek többségében, annyira kihalt az épület – miközben a valóság az, hogy az említett intézményben 60 százalékkal több beteg van, mint az első hullám során – jegyzi meg a Gloucestershire Live oldala.

(via)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!