1 éve

Az orvos hibájából majdnem meghalt egy 4 éves kisfiú: elzavarta a halálos beteg gyereket

Azt mondta az anyának, adjon fájdalomcsillapítót a gyereknek.

Szerző Ripost

Megjárta a poklot egy négyéves bristoli kisfiú. Jaxson Clark arra panaszkodott az édesanyjának, hogy nagyon fájnak a lábai. Mivel a koronavírus-járvány miatt nem lehetett azonnal személyesen az orvoshoz menni, videóhívás keretében beszéltek a háziorvossal. Aki azt mondta, a gyerek biztos csak nő, adjanak neki a szülei fájdalomcsillapító szirupot.

Csakhogy Jaxson állapota nem javult, ezért ismét felhívták a rendelőt, most azonban egy másik orvossal beszéltek, aki szerint lehet, hogy a kisfiú Covidos. Így elvégeztették a tesztet, amely negatív lett.

A kisfiú édesanyja, Sophie azonban nem hagyta annyiban a dolgot és végül kijárta, hogy egy orvos személyesen is láthassa a fiát.

„Megkérte Jaxsont, hogy sétáljon egy kicsit. Én egyből láttam, hogy nem úgy mozog, ahogy szokott, de az orvos szerint nincs semmi baj az ízületeivel. Viszont észrevette, hogy a nyaka duzzadtabb, mint kellene. Azonnal beutaltak minket egy kórházba, ahol kiderült, Jaxson leukémiás – mesélte az édesanya.

A kisfiú előtt egy hároméves kezelés áll, a kemoterápiát el is kezdték.

„Azt nem értem, hogy egy háziorvos miért nem veszi a fáradtságot és vizsgál meg jobban egy gyereket? Egy felnőtt el tudja mondani pontosan, hogy mit érez, mi a baja, de egy gyerek nem. Én azonnal rákerestem a Google-ban a fiam tüneteire és az első találatok között ott volt a leukémia. Akkor egy orvos miért nem jön rá a tünetekből?” – tette fel a költői kérdést.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!