1 éve

Felfoghatatlan fájdalom: 9 hónapos kislányát gyászolja a népszerű tévés

Az utolsó hónapokban igyekeztek mindent megadni a babának, ami emberileg csak lehetséges volt.

Pénteken a hamburgi temetőben vettek búcsút a kilenc hónapos Maximiliától, akit az agytumor egy különösen kegyetlen formája ölt meg. Édesapja, a német tévéműsorokból ismert orvos, Dr. Johannes Wimmer (37) egy nappal a temetés után ma a nyilvánosság elé áll, hogy a Bild napilap „Ein Herz für Kinder” nevű, gyermekeket segítő akciója keretében beszéljen az őt ért tragédiáról.

„Nehéz lesz, nagyon feszült vagyok, de meg kell tennem” – indokolta döntését a lapnak Wimmer. „Úgy érezzük a feleségemmel, hogy ez a helyes döntés. Így legalább ez az egész értelmetlen tragédia valamilyen értelmet nyerhet”.

Unser Engel Maxi Közzétette: Dr. Johannes Wimmer2020. november 21., szombat

Az orvos a beszédében szeretné felhívni a figyelmet a betegségre, amely megölte a kislányát, és gyűjtést indítani, hogy a kutatók minél előbb megtalálhassák a gyógymódot.

„Egyetlen gyermeknek sem lenne szabad ebben a betegségben szenvednie” - mondta az orvos, aki az utolsó hónapokban igyekezett mindent megadni kislányuknak, ami emberileg csak lehetséges volt. „Maximilia csak kilenc hónapot élt, de rövid élete alatt több embert megérintett a személyisége, mint amit mások egy hosszú élet alatt fel tudnak mutatni. Igyekszünk csak a szép pillanatokra emlékezni a feleségemmel” – tette hozzá megtörten.

Maximilia már az intenzív osztályon volt, amikor szülei nyáron megkérték Susanne Zingel lelkésznőt, hogy keresztelje meg a kislányt. A búcsúztatón is ő mondott beszédet: „Maxi életének fénye tovább világít, mindig is a szívünk része lesz” – mondta a szűk körű szertartáson, amelyen csak a legközelebbi rokonok és családtagok vettek részt.

(via)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!