Létrehozva: 2020.11.11.

Franciaország: 10 éves muszlim kisiskolásokat vettek őrizetbe, mert lefejezéssel fenyegették a tanárukat

Az elkövetők fiatal kora miatt a rendőrség tehetetlen az üggyel kapcsolatban. Mindösszesen annyit tehettek, hogy bocsánatkérésre szólították fel a muszlim diákokat.

A francia rendőrség múlt hét csütörtökön letartóztatta és kihallgatta a kelet-franciaországi Albertville egyik általános iskolájának négy tízéves muszlim diákját, akik lefejezéssel fenyegették meg az egyik tanárukat, illetve a társaik előtt hangosan éltették azt az iszlamista csecsen terroristát, aki hidegvérrel megölte és lefejezte Samuel Paty történelemtanárt október közepén Párizsban – írja a France Bleu rádióállomás internetes kiadása.

A belügyminisztérium tájékoztatása alapján az tizenéves elkövetők (3 fiú és 1 lány) muszlim családból származnak, de a rendelkezésre álló információk alapján semmilyen iszlamista kötődésük sincs.

Az üggyel foglalkozó ügyész, Pierre-Yves Michau elmondása szerint a muszlim fiatalok hétfőn fenyegették meg lefejezéssel az egyik tanárukat, miután az iskola tanulói egy perces néma csönddel emlékeztek Samuel Paty, és nizzai terrortámadás áldozataira. „A terroristák jól tették a dolgukat, te is hamarosan meg fogsz halni” – mondták a fiatalok többször az egyik pedagógusnak az ügyészségi dokumentumok alapján.

Kihallgatásuk során az elkövetők beismerték a tettüket, és ígéretet tettek arra, hogy nyilvánosan bocsánatot kérnek majd a tanáruktól. A rendőrség ennél többet nem tehetett az üggyel kapcsolatban, de a családvédelmi hatóságok elviekben vizsgálatot indítottak a muszlim gyerekek szülei ellen.

A rendőri intézkedés híre egyébként széles körű felháborodást váltott ki a franciaországi muszlim kisebbség körében. A belügyminisztérium viszont egy közleményben megvédte, sőt, helyénvalónak nevezte a hatósági beavatkozást. A tárca elmondása szerint a jövőben minden hasonló fenyegetés rendőrségi intézkedést fog maga után vonni, függetlenül az elkövető életkorától és származásától.

Világszerte döbbenetet keltett egy középiskolai történelemtanár nyílt utcai lemészárlása.

Samuel Paty (†47) péntek délután hazafelé tartott a Párizstól 30 kilométerre fekvő városban, amikor a moszkvai születésű, de csecsen származású Abdullah A. (†18) utolérte és „Allahu akbar!” kiáltással rátámadt egy 35 centiméteres pengehosszúságú konyhakéssel felfegyverkezve. Nemcsak lefejezte, majd a vérző testrészt a kezében tartva lefényképezte az okostelefonjával a szörnyűséget, de még ott a helyszínen fel is töltötte a fotót a Twitter-mikroblog hálózatba a következő szöveggel: „Így jár, aki Mohamed prófétát alázza!”Mire iszonyatos posztja terjedni kezdett, már útban voltak a kommandósok és a fiatal muzulmán támadó nem is akart elmenekülni előlük. – Késsel fenyegette a vele szemben intézkedő hatósági személyeket, akik a figyelmeztetés után kilenc lövéssel végeztek vele – fogalmazott közleményében Jean-François Ricard (64) terrorellenes államügyész. A döbbenetet fokozta, hogy Samuel Paty a francia tantervben megfogalmazott ajánlás alapján tartott órát a szólásszabadságról és annak határairól a Bois-d’Aulne gimnázium nyolcadikosainak. Bemutatta a „Charlie Hebdo” Mohamed-karikatúráit is. Mint ismert, ezek megjelenését követően dzsihádista merénylők támadtak a szatírikus hetilap szerkesztőségére. Mivel Paty azt a karikatúrát is kiemelte, amelyen a próféta meztelenül látható, több szülő panaszt tett. Egy 13 éves diáklány édesapja annyira feldühödött, hogy a tanár és a gimnázium nevét emlegetve töltött fel gyűlöletvideókat a Facebook-ra és a YouTube-ra. Biztosra vehető, hogy a 100 kilométerrel távolabbi Evreux-ban élt Abdullah A. ezeket látva lépett akcióba.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden száj tátva marad a Real-sztár őrjítően szexi, új barátnőjének fehérneműs képeitől - galéria

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

mandiner.hu

Hont András páros lábbal szállt bele Nagy Ervinbe, mert a színész nem ment el az ATV-be (VIDEÓ)

metropol.hu

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Felforr a levegő Tolvai Reni merész fotójától, melltartóra vetkőzött

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét