2 éve

Ezt látnod kell: hatalmas szobor fékezte meg a kisiklott metrót – brutális fotók

Gigantikus műalkotásra futott fel egy metrókocsi Rotterdamban. Szerencsére nem tartózkodtak utasok a járaton.

Mintegy tíz méter magas műalkotásra futott fel egy rotterdami metrókocsi, amelyik áttörte a vágányzárat a De Akkers állomásnál – írták hétfőn a holland híroldalak.

A hétfőn, hajnali fél egykor történt különös balesetben senki sem sérült meg, a De Akkers állomás ugyanis a metróvonal vége, így utasok nem tartózkodtak a szerelvényen, s a vezetőnek sem esett baja, mert volt lélekjelenléte elhagyni a vonatot. Elővigyázatosságból kórházba vitték – közölte a rotterdami közlekedési vállalat a NU.nl portállal.

A jármű azóta is a műalkotás tetején várakozik, mivel jó időbe telik, amíg a katasztrófavédelem erői leemelik onnan – közölte a Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, a helyi védelmi szolgálat szóvivője a sajtóval.

Spijkenisse, 2020. november 2.
Metrókocsi a rotterdami metró De Akkers metróállomáson lévő műalkotáson Spijkenisse településen 2020. november 2-án, miután a szerelvény áttörte a vágányzárat és ráfutott a tíz méter magas szoborra. Utasok nem tartózkodtak a szerelvényen és a vezetőnek sem esett baja. A gigantikus szobor Maarten Struijs szobrász két cetfarokból álló alkotása.
MTI/AP/Peter Dejong

A rotterdami metró C vonalának végállomása melletti parkot Maarten Struijs szobrász alkotása díszíti, mely két hatalmas cetfarokból áll. Az egyik farok tartja most a metrószerelvényt.

MTI/EPA-ANP/Robin Utrecht

A baleset okát vizsgálják. Mivel végállomáson történt, úgy vélik, az incidens nem okoz csúszást a menetrendben.

MTI/EPA-ANP/Robin Utrecht

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!