2 éve

Megmérgezte 6 hónapos kisbabáját, mert több figyelmet akart

A kétgyermekes édesanya brutális kegyetlenségére nincsenek szavak. A nő így akart több figyelemhez jutni.

A bíróságon számolt be az ausztrál anya arról, hogyan mérgezte meg fél éves gyermekét. ADHD gyógyszereket adott neki, amitől egy pillanat alatt eszméletlen lett és kórházba kellett szállítani.

A kislányt kómás állapotban szállították a Queensland-i Logan Kórházba. Ám az orvosoknak egyből gyanús lett a húszas éveiben járó anya, aki látszólag egyáltalán nem aggódott a babáért. Sőt nyilvánvalóvá vált, hogy hazugságokat mondott az egészségügyi alkalmazottaknak. Továbbá eltitkolta azt a tényt, hogy beadta neki azt az ADHD gyógyszert, amit egy másik gyermekének írtak fel – írja a Daily Star.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A fiatalasszony mindeközben létrehozott egy kamu Facebook profilt, hogy részletesen beszámoljon haldokló babája állapotáról, hogy azzal hívja fel magára exe figyelmét. A cél érdekében még képeket is töltött fel róla, amin borzalmas állapotban látható.

A tünetei alapján az orvosok hamar rájöttek, hogy Ritalin mérgezést kapott és ennek köszönhetően sikerült stabilizálniuk az állapotát, majd megmenteni az életét.

Pár nap elteltével azonban ismét a gyors pulzus, a végtagok megrándulása és az álmatlanság tünetei jelentkeztek a kislánynál, ami miatt az intenzív osztályra került. Craig Chowdhury bíró a nő tárgyalásán kijelentette: csodával határos, és csakis a hatalmas szerencséjének köszönheti a nő, hogy nem halt meg a csecsemője. Végül öt év börtönre ítélte és jó magaviselettel is csak 12 hónap után szabadulhat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!