1 éve

Egy szervezet listázza Donald Trump szavazóit, az otthonaik felgyújtásával fenyegetik őket

Egyáltalán nem lennénk meglepve, ha valamilyen szélsőbaloldali szervezet, például az Antifa állna a történtek hátterében.

Több Donald Trumpot támogató választópolgárt is azzal fenyegettek meg levélben New Hampshire államban, hogy felgyújtják a házukat, ha a november harmadikán esedékes választáson a jelenlegi elnök kikapna, de nem ismerné el a vereségét – írja a New York Post internetes kiadása.

Kedves Szomszéd. A szervezetünk úgy regisztrált téged, mint egy Trump-támogató. Az adattárunkhoz hozzáadtuk a lakcímedet, mint egy lehetséges támadási célpontot arra az esetre, ha Trump nem ismerné el a választási eredményt. Azt javasoljuk neked, hogy ellenőrizd le a lakásbiztosításodat, és mindenképp frissítsd, ha nem fedezi a tűzkárokat. Most egy megfelelő figyelmeztetést kaptál. Mindig emlékezz arra, hogy te voltál az, aki kirobbantott ezt a polgárháborút. Készülj fel arra, hogy szembesülnöd kell a demokráciát leépítő intézkedéseidnek a következményeivel„ – olvasható a levélben, melyet több New Hampshire-i lakoshoz is eljuttattak.

A WMUR nevű regionális tévécsatorna Kelly néven mutatta be az egyik címzettet. A 20-as évei elején járó fiatal hölgy nagyon megijedt, és azonnal riasztotta a rendőrséget, miután elolvasta a küldeményt. Kelly utcafrontra néző kertje egyébként tele van Trumpot támogató kampánytáblákkal, melyeket a történtek ellenére sem hajlandó eltávolítani. Elmondása szerinte írott fenyegetéseknél sokkal több kell ahhoz, hogy megakadályozzák a szólás- és véleményszabadsághoz fűződő jogai gyakorlásában.

A fenyegetőző levelek szövege és tördelése minden esetben megegyezett, tehát valószínűleg egy és ugyanazon címzettől származnak. A levelek tartalma arra enged következtetni, hogy egy ismeretlen szervezet listázni kezdte a New Hampshire-i Trump-szavazók nevét, valamint otthonaik címét, és támadásokat helyezett kilátásba ellenük.

A helyi rendőrség vizsgálatot indított a levelekkel kapcsolatban. Első körben felszólították az Egyesült Államok Postaszolgálatát, hogy derítsék ki a feladó(k) nevét, ha az ő rendszerükön keresztül kézbesítették a leveleket. A nyomozás jelenlegei állása a szerint viszont valószínűbb, hogy a küldeményeket személyesen dobták a címzettek postaládáiba.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!