2 éve

Csontsoványra fogyott a 10 éves angyalarcú kislány, halálra éheztették nevelőszülei

A gyermek több mint egy hónapja nem evett, de mégsem segítettek rajta. Nevelőszülei egyáltalán nem törődtek a kislánnyal.

A Missouri-i hatóságok szerint a fiatal lány örökbefogadó szüleinek volt ideje, lehetősége és pénzforrása, hogy orvosi segítséget nyújtson a gyermeknek, de nem voltak hajlandóak. A mindössze 10 éves lány életét nem tudták megmenteni.

Október 3-án riasztották a rendőrséget a család házához, ahonnan egy eszméletét vesztett gyermekről tettek bejelentést. Josie Ann Abney-t a Salem Memorial Körzeti Kórházba szállították – írja a CrimeOnline.

Josie Ann Abney (10)/ Fotó Missouri-i rendőrség

Az orvosok nem tudtak Anntól vért venni, annyira ki volt száradva. Teste csontváznak tűnt és több helyen is véraláfutások borították, továbbá vércukor szintje rendellenesen alacsony volt. A 10 éves kislány melegítő takaróval együtt is 38 fontot (17 kg) nyomott. Az egyik nővérke szerint olyan volt, mint egy holokauszt áldozat.

Azon az éjszakán, amikor Ann kórházba került, nem sokkal később meghalt. A rendőrség a család házában fogta el a kislány nevelőszüleit, Randall Lee Abney-t (51) és Susan Abney-t (44). A hatóság kérdéseire azzal védekeztek, hogy nem tudtak arról, hogy a kislány valamilyen cukorbetegségben szenvedett volna, és szerintük tudta, honnan vehet el ételt a konyhaszekrényből. Bár azt is hozzátették, hogy szeptember óta nem evett.

A házkutatás során a rendőrök egy zárat is felfedeztek a gyerekszoba ajtaján és a konzerves élelmiszerek is túl magason voltak, hogy elérhesse azokat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!