2 éve

Az áldozatot még keresik: így tűnhetett el egy szörfös Ausztráliában

Jelenleg is keresik a szörföst, aki után csak a szörfdeszka maradt egy valószínűsíthető cápatámadás után.

A gyanú szerint cápa támadt egy szörfösre, akinek nyoma veszett a délkelet-ausztráliai partoknál. Az Esperance város melletti Wylie-öbölben találtak egy szörfdeszkát, még keresik a sportolót, aki használta – olvasható a helyi rendőrség közleményében. A mentőszolgálat jelentése szerint a vélt cápatámadás péntek reggel történt a Kelp Beds strandon.

„Egy szemtanú telefonált, elmondta, hogy látta, amint egy cápa rátámad egy emberre. A helyszínre mentünk, egyelőre nem találtuk meg az áldozatot” – közölte Joanne Hill, a mentők szóvivője.

Ugyanezen a partszakaszon ért halálos cápatámadás egy 17 éves lányt 2017-ben, míg 2014-ben egy 23 éves férfinak egyik karját és lábát tépte le egy cápa.

Idén januárban egy 57 éves búvár, az esperance-i búvárklub vezetője halt bele egy fehér cápa támadásába, holttestét nem találták meg.

Drónfelvétel rögzítette Matt Wilkinson profi szörfös és egy fehér cápa szerdai találkozását a kelet-ausztráliai Ballina partjainál: a videón látható, ahogy a ragadozó centiméterekre megközelíti a szörfös lábát, amint a sportoló a deszkáján evezve halad. A cápa ezután hirtelen továbbállt – írja az MTI.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!