Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.19.

231 illegális bevándorlót toloncolnak ki Franciaországból a múltheti terrortámadás miatt

Egy történelemtanár lefejezése kellett ahhoz, hogy francia kormány határozott lépéseket tegyen a terroristagyanús migránsok kitoloncolása érdekében.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter egy vasárnap délután tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy azonnali hatállyal kitoloncolnak az országból 231 radikálisként számon tartott illegális bevándorlót – írja a La Parisien francia hírportál.

Mint ismert, múlt hét pénteken egy muszlim bevándorló Párizs egyik elővárosában megölt majd lefejezett egy francia történelemtanárt a nyílt utcán, mert a pedagógus megmutatta diákjainak a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat, amikor a szólásszabadságról akarta tanítani őket. A rendőrök hamar elkapták, és le is lőtték a támadót, aki nem volt hajlandó megadni magát.

A brutális támadás helyszínén másnap megjelent a francia köztársasági elnök és a kormányfő is. Emmanuel Macron iszlamista terrorcselekménynek nyilvánította a támadást, és azt mondta, hogy a lehető leghatározottabban fognak fellépni a vallási fanatizmussal szemben. „Ha egy terrorista egy tanárt öl meg, akkor a francia köztársaságot támadja meg, annak alapértékeit, a felvilágosodás örökségét veszélyezteti, vagyis annak a lehetőségét, hogy a gyermekeiket szabad állampolgárokká neveljük. Ez a harc a mi harcunk. Ez létkérdés számunkra” – fogalmazott francia államfő.

Mostanra kiderült, hogy a „határozott fellépés” nulladik lépése az lesz, hogy kitoloncolnak az országból 231 olyan bevándorlót, akik piros jelöléssel szerepelnek a terrorista jellegű radikalizálódás megelőzését szolgáló francia nyilvántartásban (FSPRT). A szóban forgó személyek közül 180-an a börtönbüntetésüket töltik jelenleg, 51-et pedig a lehető leghamarabb letartóztatnak.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter elviekben már meg is kezdte a tárgyalásokat a marokkói, algériai és a tunéziai kollégáival a megfigyelés alatt álló személyek kitoloncolásáról.

Az FSPRT-listán egyébként 850 illegális bevándorlót tartanak nyilván, de közülük csak a piros besorolású, azaz a legnagyobb kockázatot jelentő személyeket toloncolják ki.

 
A terrortámadás Egy 18 éves migráns, Abdoullakh A. Párizs egyik elővárosában, a nyílt utcán lefejezte Samuel Paty-t, egy középiskolai tanárt. A saját kollégái szeme láttára. A kivételesen brutális gyilkosság indoka az volt, hogy a történelemtanár a szólásszabadságról beszélt az egyik órán, ezzel összefüggésben Mohamed-karikatúrákat mutatott, ez pedig nem tetszett a muszlim diákoknak és a szüleiknek. A tanárt egyébként már napok óta fenyegették muszlim szülők, tett is feljelentést a rendőrségen, de a rendőrök érdemben semmit sem csináltak.

Ki az áldozat?

A 47 éves Samuel Paty a Párizs belvárosától mintegy 30 kilométerre található Conflans-Saint-Honorine nevű település College du Bois d'Aulne középiskolájának tanára volt, aki állampolgári ismereteket is oktatott. Családos ember volt. 12-16 év közötti diákokat tanított, akik a szülők és az iskola többi tanára szerint nagyon kedvelték Samuel Paty-t, a diákok később ezt megerősítették több francia lapnak is. Samuel Paty október elején, az egyik állampolgársági ismeretek órán, miközben a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság fontosságáról beszélt, mondanivalóját alátámasztotta a Charlie Hebdo szatirikus hetilap Mohamed-karikatúráival. A tanár tudván azt, hogy az osztályban muszlim diákok is vannak, még mielőtt a karikatúrákat bemutatta volna, azt mondta nekik, normális és kedves hangnemben, hogy amennyiben ezzel problémájuk van, akkor elhagyhatják a termet. Az iszlámban Mohamed próféta bármilyen jellegű ábrázolása ugyanis istenkáromlásnak számít, amit a saría szerint halállal büntetnek. Amúgy mindenfajta emberábrázolás tilos az iszlámban, de ha nem a legfőbb prófétáról van szó, akkor ezért általában nem jár kivégzés, csak enyhébb fokú büntetés. A figyelmeztetés ellenére egyetlenegy muszlim tanuló sem hagyta el a termet, és ott helyben nem is jelezték, hogy a Mohamed-karikatúrák bemutatásával bármiféle gondjuk lenne, az órát követően a folyóson azonban morgolódni kezdtek. Miután hazamentek, elmondták a szüleiknek, hogy mi történt Samuel Paty óráján, akik felháborodtak és panasszal fordultak az iskola vezetősége felé. Ezért összehívtak egy megbeszélést, amin részt vettek a feldühödött muszlim szülők, az iskola igazgatója, az oktatási hivatal egyik képviselője, és természetesen Samuel Paty is. Látszólag rendeződött a konfliktus, valójában azonban nem, mivel a hír elterjedt a Párizs környéki muszlim közösségekben, erre rájátszott Samuel Paty egyik diákjának az apja is, aki a YouTube-ra feltöltött videójában szélsőséges stílusú kritikát fogalmazott meg a tanárral szemben. A tanárt és az iskolaigazgatót ezt követően, elsősorban a közösségi médiában elkezdték verbálisan fenyegetni, erre válaszul mindketten tettek feljelentést, de semmi sem történt.

Ki a gyilkos terrorista?

Samuel Paty gyilkosa egy iszlám vallású, csecsen nemzetiségű és orosz állampolgárságú migráns, Abdoullakh A. Moszkvában született, 2002-ben, és a szüleivel 2008-ban költözött Franciaországba, ahol mindhárman menekültstátust kértek és kaptak. Abdoullakh A. ideiglenes tartozódási engedélyhez csak idén március 4-én jutott, amely 2030 márciusáig érvényes. A normandiai Évreux-ben élt, ami Párizs elővárosaitól több mint 100 kilométerre található. A fiatalember nem ismerte Samuel Paty-t, a College du Bois d'Aulne állampolgári ismeretek óráján történtekről az internetről értesülhetett, és ez nagyon feldühítette. Az iskola diákjainak a beszámolói alapján pénteken bement az iskolába, és érdeklődött a tanárról. Abdoullakh A. követte az órák lejárta után gyalogosan hazafelé tartó tanárt, majd Allahu Akbar-kiáltások közben elővett egy 30 cm hosszú disznóölő kést, amivel lefejezte a tanárt. Mivel a disznó az iszlámban tisztátalan állatnak számít, a disznóölő késsel történő gyilkolás egyértelműen jelzi, hogy a csecsen migráns mit gondolhatott az őt befogadó franciákról. Ezután lefényképezte a levágott fejet, majd közzétette a Twitter-oldalán azzal a megjegyzéssel, hogy üzenem Macronnak, a hitetlenek vezérének, hogy megöltem az egyik kutyáját, mivel gyalázta Mohamed prófétát. A fényképet a Twitter azonnal törölte, időközben megjelentek a rendőrök is a helyszínen, akik még nem tudták pontosan, hogy mi történt, a gyilkos pedig elmenekült, de nem jutott messze, a Conflans-Saint-Honorine-től 10 kilométerre lévő Eragny-ban. Később kiderült, hogy robbanóöv is volt rajta. Ekkor találták meg nála Samuel Paty levágott fejét. Az Abdoullakh A. által elkövetett terrortámadás sorban a 33. volt Emmanuel Macron államfő 2017 májusában történt beiktatása óta. A brutális kivégzést iszlamista terrortámadásnak minősítették.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő, hogyan szállította rakományát egy autó a 3-as úton, ilyet még a Magyar Közútnál se láttak - videó

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

ripost.hu

3 csillagjegy, akiket még áprilisban hatalmas szerencse ér

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

mindmegette.hu

Fogyni szeretnél? Citromos víz helyett fagyaszd le a gyümölcsöt!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Meg fogok állni, mielőtt meghal” – Takaróval fojtogatta csecsemőjét egy nő élő adásban

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány