Létrehozva: 2020.09.16.

Transzszexuális bögyös nőként ábrázolja Jézust az Izlandi Evangélikus Egyház

A skandináv evangélikus közösségekhez hasonlóan az Izlandi Evangélikus Egyház is messze földön híres a társadalmi kérdésekben elfoglalt liberális álláspontjáról. 

A nemzeti egyház szerepét is betöltő Izlandi Evangélikus Egyház egy olyan képpel reklámozza a vasárnapi iskoláját, melyen Jézus Krisztus egy nagymellű, transzszexuális nőként jelenik meg, miközben különböző rasszokhoz tartozó gyerekekkel táncol egy hatalmas szivárvány alatt- írja a Sputnik News angol nyelvű orosz hírportál.

Pétur Georg Markan, az Izlandi Evangélikus Egyház szóvivője kifejtette, hogy a sokak szerint provokatív fotóval csak az emberek soksínűségét szerették volna ünnepelni. Markan szerint a megváltó bármilyen formában megjelenhet a hívek lelki szemei előtt, és ők ennek csak az egyik formáját mutatták be. Emellett külön kihangsúlyozta, hogy az egyházuk olyan formában próbálja felkarolni és reprezentálni a társadalmat, amilyen az valójában.

„Sokféle ember él a közösségünkben, ezért ki kell képeznünk magunkat arra, hogy sokféleképpen beszéljünk Jézus Krisztusról. Ez azért fontos, mert minden ember másképpen látja Jézust. A lényeg, hogy ne stigmatizált formában jelenítsük meg a megváltót. Mi ezen dolgozunk” – fogalmazott a képpel kapcsolatban Pétur Georg Markan a Vísir című izlandi hírportálnak.

A transzszexuális Jézust ábrázoló kép először az egyház hivatalos Facebook-oldalán jelent meg. A bejegyzés rövid időn belül rengeteg visszajelzést kapott, a reakciók pedig meglehetősen széles skálán mozogtak. Az emberek jelentős része szerint ez egy fontos lépés a teljes befogadás felé vezető úton az egyház részéről. Mások viszont „ízléstelennek” és „különösen nagy hülyeségnek” nevezeték a képet. Sőt, volt olyan is, aki kategorikusan kijelentette: áttér a katolikus hitre, mert ami sok, az sok.

Külön érdekesség, hogy a szóban forgó képpel nem csak a virtuális térben fogja reklámozni a vasárnapi iskoláját a helyi evangélikus egyház. Autóbuszok oldalán, hirdetőtáblákon és nyomtatott lapok hasábjain is láthatják majd a szakállás és bögyös megváltót az izlandiak...

Izland kereszténnyé válásának idején, Krisztus után 1000 körül két püspöke volt az országnak: Skáholt a sziget déli, Hólar az északi felén. A reformáció 1550-ben érte el Izlandot, ekkor született meg az evangélikus egyház, amely nemzeti egyházként a mai napig az ország lakosságának hetven százalékát, mintegy 231 ezer embert tart számon a tagjai között. Az észak-európai evangélikus közösségekhez hasonlóan az izlandi egyház jogállását is az ország alkotmánya rögzíti, és nemzeti egyházként ma is kiemelt szerepet játszik az államban és a társadalomban egyaránt. Példa erre a rendes éves parlamenti ülésszak ünnepélyes megnyitásában vagy az elnök beiktatásában vállalt hagyományos szerepe.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha olcsón akarja megúszni a nagy bevásárlást, ezt feltétlen olvassa el

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

Ördög Nóri vállalhatatlan videót osztott meg

ripost.hu

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

hirtv.hu

Háború Ukrajnában: Feloszlatta a kárpátaljai kényszersorozás elleni tüntetést az ukrán hatóság + videó

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Az eget kémlelte a nyugdíjas a Pilisben, aztán leesett az álla

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Drónok segítségével vadászták le az emberekre támadó szlovák vérmedvét

KÜLFÖLD

„Az életünk örökre megváltozott, amikor az egészséges gyermekünk megbotlott. Rettegtem, hogy meg fog halni”

KÜLFÖLD

Fitt volt és egészséges: az esküvője előtt hunyt el a fejfájástól szenvedő fiatal

KÜLFÖLD

Utcán estek egymásnak az aradi diákok: mentő sietett a helyszínre