Létrehozva: 2020.09.04.

Svédország első muszlim képviselője szerint a szocialisták miatt van radikális iszlám az országban

Nalin Pekgul kőkeményen kritizálta saját pártját, a Szociáldemokrata Pártot (SAP), illetve koalíciós partnerüket, a Zöldeket.

Svédország első muszlim parlamenti képviselője, a török származású Nalin Pekgul interjút adott a Kvartal című hírportálnak, melyben azt mondta, hogy a Svéd Szociáldemokrata Párt (SAP) és a jelenlegi koalíciós partnere, a Zöld Párt közösen tették lehetővé, hogy a radikális iszlám elterjedjen a skandináv országban.

Pekgul szerint a radikális iszlamisták mára az élet minden területén komoly befolyásra tettek szert Svédországban, ami elsősorban a Szociáldemokrata Párt (SAP) politikai trükközésének köszönhető. A korábbi képviselő hangsúlyozta, hogy a SAP, ami az elmúlt 20 évben vezette az országot, mindent megadott és mindent megengedett a iszlám szervezeteknek a muszlim szavazatok megszerzése érdekében. Sok esetben még azzal sem törődtek, hogy ezek a csoportok nyíltan magukénak vallották a radikális iszlám tanait. Ez a fajta megengedő politika pedig akkor vált teljessé, amikor a 2018-as svéd választások után a SAP nem tudott egyedül kormányt alakítani, ezért összeálltak a zöldekkel.

„Ha az iszlamizmusról beszélünk, akkor a Zöld Párt az ország legnagyobb tragédiája. A radikális iszlám teljesen átvette a hatalmat a zöldek felett, ami már a mindennapi kormányzati munkára is hatással van. Csak meg kell nézni a törvényjavaslataikat és szellemi holdudvaruk véleménycikkeit. Ezekből azonnal nyilvánvalóvá válik kinek az oldalán állnak. Például ha a Svéd Biztonsági Szolgálat (SAPO) dzsihadista terroristákra akar lecsapni, akkor a párt rasszistának címkézi a szervezetet, feltüzelik a közvéleményt, a munka pedig ellehetetlenül. Mi ez, ha nem nyílt támogatása a radikális iszlámnak?” – fogalmazott a Nalin Pekgul az interjúban.

A muszlim politikus nevetségesek tartja a svédországi iszlamista csoportok antirasszista törekvéseit, hiszen ma pont ez a legrasszistább társadalmi közeg az országban. A tagjai kulturálisan alacsonyabb rendűnek tartják a nőket, történelmi okok miatt antiszemiták, és zsigerileg gyűlölik a szexuális kisebbségeket.

Az interjú végén Pekgul azt mondta, hogy a radikális iszlám nyomulásának akkor lesz vége Svédországban, ha a központi kormány és az önkormányzatok nem adnak több közpénzt a nyíltan fundamentalista muszlim tanokat hirdető csoportoknak. Szerinte az migránsok integrációja is azért tragikus, mert a kormány ahelyett, hogy központilag oldaná meg ezt a fontos kérdést, inkább kiszervezi a munkát iszlamista szervezeteknek.

„Ha a választópolgároknak kellene tanácsot adnom, akkor az az lenne, hogy soha ne engedjék, hogy a Zöld Párt irányítsa a menekültügyi és a bevándorlási politikát. Soha!” – zárta gondolatatit Pekgul.

Nalin Pekgul 1964-ben született Törökországban, de 1980-ban a szüleivel Svédországba költözött. 18 évesen csatlakozott a Svéd Szociáldemokrata Ifjúsági Szövetséghez (SSU). 1994-ben a Szociáldemokrata Párt színeiben bekerült a svéd parlamentben, ezzel ő lett az első muszlim vallású képviselő a svéd törvényhozás történetében. A politikus két cikluson keresztül volt képviselő és ez idő alatt ő vezette a Szociáldemokraták Nőszövetségét. Pekgul támogatja az iszlám progresszív formáját és az iszlám feminizmus ötleteit, a radikális és a fundamentalista iszlámot viszont elutasítja.

origo.hu

Különleges tekercset találtak Jézus gyerekkoráról

ripost.hu

Katalin lett a célpontja? Sunyi tervet eszelt ki Meghan Markle

borsonline.hu

"Kínt, szenvedést látok" - A magyar jósnő szerint ekkor jön a világvége

vg.hu

Az oroszok már nem ejtenek foglyokat: lefejezett ukrán katonát találtak Donyeckben

ripost.hu

Óriási fordulat az eltűnt maláj gép ügyében: furcsa hangjelek oldhatják meg a rejtélyt

magyarnemzet.hu

Épphogy megválasztották a polgármestert, máris agyonlőtték

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy szerelmi élete felfordul

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. június 17-23.: Érezhető változások jönnek

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Kétperces helyesírási teszt: mennyit találsz el?

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Most jött a szörnyű hír: kisiklott egy vonat Magyarországon, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

„Áram- vagy vízellátás nélkül maradhatunk” - Háborúra készítik fel a dánokat

KÜLFÖLD

Kiszivárgott részletek: háttéralkuk dönthetik el Európa jövőjét

KÜLFÖLD

Nógrádi György: a katasztrófa szélére sodródott a világ

KÜLFÖLD

Forró események következnek az ukrán fronton, bedurvul a háború

KÜLFÖLD

Nem kegyelmez az időjárás: már öt életet követelt a hőség

KÜLFÖLD

Senki sem figyelt a baba halálsikolyára, a család éhes kutyája marcangolta halálra

KÜLFÖLD

Nem bír több csapást elviselni a család: anya és fia együtt vesztették életüket a háztűzben

KÜLFÖLD

A Covid-vakcinája miatt beperelte a Pfizert egy amerikai állam