Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.09.10.

A CNN egy manipulált fotóval népszerűsíti Joe Bident

Az amerikai hírtelevíziósban főbenjáró bűnnek számít a szerkesztett fotók publikálása. A CNN azzal védekezik, hogy semmit sem tudtak a dologról...

A balliberális CNN a napokban leadott egy 2 óra hosszú dokumentumfilmet Joe Biden demokrata elnökjelöltről, melyben bemutatták az Obama-adminisztráció egykori alelnökének 47 éves politikai pályafutását.

A „Harc a Fehér Házért: Joe Biden hosszú útja” (Fight for the White House: Joe Biden's Long Journey) címet viselő propagandisztikus riportfilm egyértelművé tette – az eddig is ismert tényt -, hogy a CNN teljes mellszélességgel a demokrata elnökjelöltet támogatja. Ami viszont ennél sokkal érdekesebb, hogy a tévétársaság egy manipulált fotót is leadott az szóban forgó anyagban – írja a Fox News.

Történetesen egy olyan képet kozmetikázott valaki, mely a 70-es évek elején készült, és Joe Biden épp az egyik fiát tartja a kezében rajta. A gyerek sapkájáról pedig – valami furcsa és megmagyarázhatatlan oknál fogva – eltűnt a Redskins nevű amerikai futballcsapat logója és neve.

Hogy ez miért érdekes? Nos, a washingtoni székhelyű csapat vezetősége még júliusban jelentette be, hogy az őket ért nyomásgyakorlás hatására megváltoztatják a nevüket, mert sokan rasszistának tartották a rézbőrűek (redskins) elnevezést. Az NFL-csapat neve egyébként évtizedet óta viták tárgyát képezi, de a George Floyd halála után kirobbant tüntetések, zavargások és szélsőbaloldali mozgalmak következtében annyira felerősödtek a változtatást követelő hangok, hogy a klub vezetősége kénytelen volt lépni.

A Redskins neve mellett a csapat logója is problémás, még úgy is, hogy azt 1971-ben egy őslakos tervezte. Az embléma ugyanis egy fejdíszes indiánt ábrázol, holott az amerikai őslakosok körében ez a magas rangú tisztséget viselők szimbóluma, szóval kulturális szempontból sokak számára sértő.

Vélhetően tehát azért vágták le a Redskins logóját és nevét Joe Biden fiának sapkájáról, hogy véletlenül se lehessen összefüggésbe hozni a demokrata elnökjelöltet a rasszistaként elkönyvelt csapattal.

A balliberális tévétársaság azonnal kellemetlen magyarázkodásba kezdett ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna a nyilvánvaló cenzúra miatt. Közleményük szerint ők nem változtatták semmit a szóban forgó képen, azt már szerkesztett formában kapták Joe Biden kampánycsapatától.

„Mint minden életrajzi dokumentumfilm esetében, itt is fotókat és videókat a kértünk a főszereplőtől. Ezt a képet, és még sok másikat is Biden kampánystábjától kaptuk, tehát ezeket a kérdéseket nekik kellene feltenni” – fogalmazott a CNN.

A Bidenék szerda késő este végül elismerték egy nyilatkozatban, hogy ők manipulálták a képet. Saját bevallásuk szerint azonban nem a Redskins neve és logója körül kialakult vita, hanem a csapat szerzői jogai miatt távolították el a Biden fiának a sapkájáról az emblémát. „Szerettük volna elkerülni a jogi vitákat a focicsapattal, azért módosítottunk a fotón” – fogalmaztak.

Érdekes, hogy 3 hónappal ezelőtt még sikerült változtatások nélkül közölni ezt a fotót Biden Facebook-oldalán (ahogy az fentebb is látható). Akkor valahogy még senkit sem zavartak a szerzői jogok és a pereskedés lehetősége...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

magyarnemzet.hu

Telitalálat! Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat

life.hu

Ha egyetlen kozmetikumot használsz lefekvés előtt, ez legyen az

hirtv.hu

Szergej Lavrov: átadtuk Izraelnek, hogy Irán nem akar eszkalációt

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

travelo.hu

Egészen őszig zárva tart az ország egyik legmagasabb pontján fekvő turistaház

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány

KÜLFÖLD

Pár hét különbséggel egyszerre vesztette el agydaganatos szüleit egy árván maradt kislány