2 éve

Elmaradhat az amerikai elnökjelölti vita, Biden tanácsadói szerint Trump ellen nem lehet nyerni

Republikánus szakértők szerint a demokraták egy jól tálalt politikai blöffel szeretnék ellehetetleníteni az elnökjelölti vitát, mert Biden csúnyán felsülne élő adásban Trump ellen.

Bill Clinton korábbi amerikai elnök egykori sajtófőneke, Joe Lockhart nyíltan azt javasolta Joe Biden demokrata párti elnökjelöltnek, hogy ne vegyen részt a 8 hét múlva esedékes Donald Trump elleni televíziós vitán, mert úgyis alulmaradna az elnökkel szemben – írja a Breitbart.

Lockhart szerint Donald Trumppal vitatkozni értelmetlen, az elnök ugyanis állandóan hazudik, az igazságtartalommal bíró tényállításait pedig minden esetben hamis színben tünteti föl, ezért képtelenség egy kulturált érvelésre épülő eszmecserét lefolytatni vele.

„Bármit csinálhat Biden, de Trumppal tilos kiállnia vitatkozni! Az elnök több mint 20 ezer hamis vagy félrevezető nyilatkozatot tett az első ciklusa alatt ezidáig. Őrültség egy olyan ember ellen ringbe szállni, aki nem követi a szabályokat és az igazságot. Ha Biden megtagadja a vitát Trump ellen, akkor kapni fog hideget és meleget egyaránt a republikánusoktól és a médiától, de megéri ez a kockázat. Nem lehet ugyanis egy olyan emberrel vitatkozni, aki zsigerileg elutasítja az igazságot. Ez egy lehetetlen és bukott verseny lenne” – fogalmazott Joe Lockhart

Republikánus szakértők szerint Lockhart cifra érvelése csak egy politikai blöff, amivel a vitát szeretnék ellehetetleníteni, ugyanis Biden tényleg nem nyerhetne Trump ellen. De nem azért, amit Lockhart állít, hanem mert Joe Biden nincs a szellemi képességeinek teljes birtokában és a vita hevében nem tudná értelmesen megfogalmazni a mondanivalóját. Sőt, a demokraták már a főáramú balliberális médiát is hadrendbe állították annak érdekében, hogy elhitessék a közvéleménnyel Trump alkalmatlanságát a kulturált vitára. A New York Times-ban például nemrég arról jelent meg egy terjedelmes cikk, hogy Bidennek csak akkor szabad vitatkoznia Trumppal, ha az élő adásban elhangzottakra egy „igazságbarométer” reflektál.

A demokrata és republikánus elnökjelöltek televíziós vitáinak immáron félévszázados története van. Az Elnöki Viták Bizottsága nevű nonprofit szervezet szervezi a vitákat, melyek az elmúlt választások gyakorlata alapján háromfordulósak szoktak lenni, a viták között fél hónapos szünettel. Donald Trump és Joe Biden első vitáját szeptember 29-én rendezik meg az az ohiói Clevelandben található Case Western Reserve Egyetem. A második vitát október 15-én a floridai Miamiban, a harmadikat pedig október 22-én a nashville-i Belmont Egyetemen tartják.

A Breitbart egyébként tüzetesebben átvizsgálta Joe Biden korábbi politikai vitáinak felvételeit, hogy megnézzék, mennyire félrevezető módon érvel a demokrata elnökjelölt. A konzervatív hírportál arra következésre jutott, hogy Biden egyáltalán nem különb Trumpnál, ő is előszeretettel operált hamis tényállításokkal, illetve nyilvánvaló hazugságokkal a győzelem érdekében – éppen úgy mint bármely más politikus.

Az alaszkai kormányzóval, Sarah Palinnel 2008-ban folytatott vitája során például Biden számos hamis állítást tett. Köztük azt, hogy az Egyesült Államok és Franciaország „kirúgta a Hezbollah-ot Libanonból”, miközben az igazság ezzel szemben az, hogy az iráni támogatással működő terrorszervezet a mai napig jelen van a közel-keleti országban.

Szintén furcsa eset volt, amikor 2012-ben a Paul Ryan republikánus képviselővel folytatott vitájában Biden azt a hamis állítást fogalmazta meg, miszerint az Obamacare névre keresztelt egészségügyi reformprogram nem kényszerítette a vallási intézményeket fogamzásgátló szerek biztosítására a hívek számra. Pedig éppen az ellenkezője igaz bizonyíthatóan.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!