Létrehozva: 2020.07.24.

Portland demokrata polgármestere részt vett a szélsőbaloldali zavargásokban!

A demokrata politikus komótosan besétált a rendőrök és a csőcselék közötti összecsapások sűrűjébe, majd rácsodálkozott, amikor lefújták egy kis könnygázzal. A liberális baloldali média most egyfajta mártírként próbálja beállítani a polgármestert, akit „fegyverekkel némítottak el”.

Szerző Gaál József

Az Oregon állambeli Portlandben több mint 50 napja zajlanak az erőszakos tüntetések George Floyd halála miatt. Péntek óta azonban a megszokottnál is durvább összecsapások alakultak ki a szélsőbaloldali anarchisták és a rendőrök között, miután Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy szövetségi rendfenntartó erőket vezényel a városba a „bűncselekmények”, a „gengszterek” és a „bűnözök” megfékezése érdekében.

Szerda este Portland demokrata párti polgármestere, Ted Wheeler is csatlakozott az erőszakos tüntetőkhöz, akiknek nem titkolt célja az volt, hogy elfoglalják és felgyújtsák a városban található állami bíróság épületét – írja a Breitbart.

Az USA Today tudósítása szerint Wheeler szerda éjjel 11 órakor ment az összecsapások sűrűjébe, amikor a szélsőbaloldali anarchisták égő szemeteskukákkal dobálták meg, és tűzijátékokat lőttek a bíróság épületére. A helyszínre vezényelt rendőrök erre tömegoszlató fegyverekkel válaszoltak. A nagy közösségi oldalakon több videofelvétel is kering arról, ahogy a demokrata politikus épp a bíróság lángoló kerítése előtt áll a testőrei gyűrűjében, miközben sorra robbannak fel körülötte a könnygázgránátok.

Wheeler, elmondása alapján, csak azért ment a helyszínre, hogy kifejezze szolidaritását a tüntetők céljaival. Azt hitte, hogy a jelenlétével megakadályozza majd a fizikai atrocitásokat, szerinte ugyanis „ képtelenség, hogy a szövetségi rendfenntartók egy választott politikusra lőjenek.”

Az események végül annyira eldurvultak, hogy Wheelert a testőreinek kellett kimenekítenie a helyszínről. A politikus később a szövetségi rendfenntartók túlkapásairól beszélt, a történtekért pedig Donald Trumpot tette feleselőssé egy személyben.

A demokrata párttal szimpatizáló médiumok (CNN, MSNBC, ABC, New York Times, stb.) most minden erejükkel azon dolgoznak, hogy egyfajta mártírként állítsák be politikust, akit a Trump által kivezényelt rendfenntartók fegyverekkel némítottak el, pedig ő békével érkezett egy békés tüntetésre.

Oregon állam főügyésze, Ellen Rosenblum egyébként szombaton bejelentette, hogy beperli a tüntetők ellen fellépő szövetségi ügynökségeket, mert szerinte ezek a szervezetek sértik az állampolgárok véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos jogait. Rosenblum az eljárást olyan kormányzati szervek ellen indítaná meg, mint a Belbiztonsági Osztály (Department of Homeland Security, DHS), a Amerikai Védelmi Szolgálat (US Marshals Service), az Amerikai Vám- és Határőrség (US Customs and Border Protection – CBP), valamint a Szövetségi Védelmi Szolgálat (Federal Protection Service – FPS).

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási orosz győzelem, megszégyenült az Egyesült Államok

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

hirtv.hu

Kormányinfó - élőben a HírTV műsorán + videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

„Szerencséje, hogy életben van” – Iskolaigazgatójára támadt egy kilencedikes diáklány

KÜLFÖLD

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók