2 éve

Agyvérzés miatt lebénult egy 10 éves kisfiú: édesanyját már a halálára készítették fel

Fura ízt érzett a szájában, majd eszméletét vesztette.

Joey Tildesley-Devine egészséges, boldog kisfiú volt, míg egy nap az iskolában ülve kellemetlen ízt érzett a szájában, majd agyvérzést kapott.

A 10 éves kisfiú az osztályteremben ülve, a mellette lévő egyik lánynak azt mondta, bizsereg a nyelve, majd azt, hogy furcsa ízt érez a szájában. A vízért nyúlt volna, de akkor döbbent rá, hogy nem mozog a jobb karja és megszólalni sem tudott többet. Ezt követően néhány másodperc múlva elvesztette az eszméletét – írja a Daily Star.

„Amikor az iskolában hagytam, még minden normális volt, a szokásos módon viselkedett” – árulta el az anyukája.

Joeyt kórházba vitték, ahol a tesztelések során kiderült, hogy agyvérzést kapott, mert arteriovenous rendellenessége van. Ez a betegség a lakosság mindössze 1%-át érinti és az agyban lévő erek összekuszálódása okozza.

„Amikor azt mondták, hogy Joey talán nem éli túl, olyan érzés volt, mintha magamon kívül lettem volna. Emlékszem mindenre, hogy rohantak körülöttem, de nem fogtam fel semmit. Sokkban voltam és nem tudtam elhinni, hogy ez velünk történik meg” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra az édesanya.

Miután az édesanyát figyelmeztették, hogy készüljön fel a legrosszabbra, majd elkezdték kisfia sürgősségi agyműtétjét. A beavatkozás után három nappal később kómába helyezték, majd mikor végül felébredt, az egész jobb oldalát bénultnak érezte.

A kemény munkájuk és az intenzív terápiáknak köszönhetően azonban idővel többé-kevésbé visszanyerte a kisfiú a teste fölötti irányítást. Lebénulása miatt az addig jobbkezes Joey megtanulta bal kezét használni. Azóta rendszeresen fest a bal kezével.

„Nagyon büszke vagyok Joeyra” -zárta végül szomorú történetüket az anyuka.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!