2 éve

A demokrata szavazók ötöde szerint Joe Biden demenciás!

Még a demokrata érzelmű választók sem biztosak abban, hogy Joe Biden szellemi állapota lehetővé teszi számára az elnöki feladatok ellátását...

A Rasmussen Reports nevű közvélemény-kutató hétfőn publikált felmérése szerint a regisztrált demokrata párti szavazók 20 százaléka gondolja úgy, hogy Joe Biden a demencia valamilyen formájában szenved – írja az amerikai Breitbart.

Az 1000 fő megkérdezésével készített országos, reprezentatív kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy az amerikai választópolgárok szerint Joe Biden demenciás-e, illetve, hogy a szellemi képességei lehetővé teszik-e számára a kormányfői feladatok ellátását?

A válaszadók 38 százaléka szerint a demokrata elnökjelölt az időskori szellemi leépülés tüneteit produkálja. A republikánus érzelmű szavazóknak a 68 százaléka, míg a demokratáknak a 20 százaléka vélekedett erről ugyanígy.

A válaszadók 61 százaléka szerint Joe Bidennek fontos, hogy a szellemi állapotával kapcsolatban felmerülő kérdéseket nyilvánosan tisztázza, 41 százalékuk szerint ez nagyon fontos számára, 36 százalékuk szerint pedig Bidennek egyáltalán nem fontos, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba ezzel kapcsolatban.

A kutatás minap publikált eredményeinek végén a Rasmussen Reports megjegyzi, hogy a kérdésfeltevésnél nem definiálták a demencia pontos jelentését, ezért előfordulhat, hogy a válaszadók szubjektíven értelmezték ezt a kifejezést. A kutatás során azonban a legnagyobb amerikai értelmező szótár, a Merriam-Webster szerinti leírást tartották mérvadónak, mely szerint „a demencia olyan szellemi állapot, melyet a kognitív képességek hiánya jellemez (például memóriakárosodás, afázia, illetve az összetett magatartásformák megvalósításának hiánya).”

A kutatás eredménye egyébként nem valószínű, hogy bárkinek is meglepetést okozott, Joe Biden ugyanis már számtalan alkalommal bebizonyította, hogy az időskori szellemi leépülés tüneteit rendszeresen jelentkeznek nála. A demokrata párti előválasztások során többször is kellemetlen helyzetbe hozta magát, amikor kihagyott a memóriája és nem tudta értelmes szöveggé formálni a gondolatait.

Többek között az is előfordult vele, hogy nem jutott eszébe, kinek volt az alelnöke, többször nem tudta, hogy épp melyik államban kampányol, nem tudta a kínai elnök nevét és egy alkalommal kijelentette, hogy ő egy szenátusi mandátum megszerzéséért kampányol.

Egy nagy port kavart májusi televíziós interjú alkalmával pedig azt sikerült mondania, hogy szerinte egy fekete választó nem szavazhat Trumpra, ha a pedig mégis, akkor az illető nem eléggé fekete.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!