2 éve

Szándékosan megmérgeztek 3 rendőrt egy New York-i gyorsétteremben!

Egyre gyakoribb a rendőrökkel szembeni erőszak az Egyesült Államokban.

Három New York-i rendőrt mérgezéses tünetekkel szállítottak kórházba hétfő késő éjjel, miután megittak egy tejes turmixot a Shake Shack gyorsétteremlánc egyik manhattani kiszolgálóegységében. Az első feltételezések szerint a felszolgálók hipót keverhettek a járőrök italaiba – írja a New York Post internetes kiadása.

A Post beszámolója szerint a rendőrök érezték, hogy valami nincs rendben a turmixukkal, mégis megitták. Egy helyi járókelő elmondása alapján a járőrök feltúrták a gyorsétterem melletti kukát, amiben a kidobott poharaikat keresték, de egy ponton annyira rosszul lettek, hogy mentőt kellett hívni hozzájuk. Mindannyiukat a manhattani Bellevue Kórházba szállították, állapotuk válságos, de stabil.

A New York-i rendőri szakszervezet (NYC PBA) arról írt a hivatalosa Twitter-oldalán, hogy az eset nyilvánvalóan gyűlöletbűncselekmény, az elkövetők célja pedig a járőrök kivégzése volt.

„A New York-i rendőrök már étkezni sem tudnak anélkül, hogy támadás ne érje őket. Egyértelmű, hogy az a környezet, amiben a járőreinknek dolgoznia kell, kritikus szintre romlott. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elengedjük a munkatársaink kezét”- olvasható a közösségi oldalon.

A Shake Shack hivatalos tájékoztatója szerint a gyorsétteremlánc minden segítséget megad a rendőrségnek az ügy kivizsgálása érdekében.

Az Egyesült Államokban egyébként látványosan megugrott a rendőrök ellen elkövetett gyűlöletbűncselekmények a George Floyd halálát követően kialakult tüntetések és zavargások következtében. Eddig legalább 7 rendőr vesztette életét különböző támadások következtében az egy hónapja tartó káoszban.

Az amerikai – különösen a New York-i – rendőrség tagjai sok esetben már úgy érzik, hogy hajtóvadászat indult ellenük, mert a felhergelt tömegekkel elhitették, hogy ők mindannyian rasszisták.

„Tessék befejezni azt, hogy úgy kezelnek bennünket, mintha állatok volnánk, és tessék némi tiszteletet is tanúsítani irántunk! Becsmérelnek bennünket és ez visszataszító”

– mondta Mike O’Meara, New York állam rendőri szakszervezetének tisztségviselője az állam törvényhozóinak múlt héten, amikor azok arról döntöttek, hogy hatálytalanítják azt a törvényt, amely biztosította a rendőri jegyzőkönyvek titkosságát.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!