2 éve

Vajna Tímeát rosszul érintik az amerikai tüntetések, ez a véleménye

Egyre rosszabb a helyzet az Egyesült Államokban, Vajna Timi szerint szomorú végignézni, mi folyik ott.

Egy hete teljes káosszá vált az Egyesült Államok, miután egy rendőr miatt életét vesztette egy afroamerikai férfi. A tüntetések mellett már több híresség is kifejezte a színes bőrűek hátrányos megkülönböztetésével kapcsolatos véleményét. A Los Angelesben élő Vajna Timit sikerült elérnie a Borsnak. Timi e-mailben üzent.

Vajna Tímea Instagram

– Szomorú végignézni, ami most megy Amerikában – írja. – Igazat adok a tüntetőknek abban, hogy elég volt a rasszizmusból. A tiltakozók közé viszont tolvajok, bűnözők vegyültek, akik mindent szétvernek, ellopnak és rendkívüli agresszió van bennük. Lázadásnak nevezik ezt az egészet. Kisgyermekes barátnőim, akik Fairfaxhez közel laknak, félnek, mert megjelentek különböző fenyegető üzenetek az interneten, hogy a fehérek házába betörnek és elveszik, ami nekik jár. A vírus miatt nagyon sok ember elveszítette a munkáját, nincs pénzük, és a hosszú bezártság miatt még agresszívabbak. A boltok épp most kezdtek volna kinyitni és kicsit visszatért volna az élet Los Angelesben, ehelyett délután egytől teljes kijárási tilalom van reggelig. Én nem félek, szerencsére ahol lakom, csak saját kóddal lehet felmenni az emeletre és megerősítették a biztonsági szolgálatot is, viszont aludni egyáltalán nem lehet a helikopterek, durranások, robbantások zaja miatt – üzente a Borsnak Timi, akiért a családja is aggódik itthonról.

– Mindennap felhívjuk. Mondtam neki, hogy ne menjen sehova, ne hagyja el a lakását. Halljuk tőle és olvassuk, hogy mi történik kint. Féltjük őt – mondta a lap érdeklődésére Palácsik Lilla, Timi várandós húga.

Donald Trump amerikai elnök azt javasolta, az államok és városok vessék be a Nemzeti Gárdát az erőszakos demonstrációk feloszlatására. Hozzátette, hogy amennyiben a helyi tisztségviselők nem teszik meg a szükséges lépéseket, ott mozgósítani fogja az amerikai hadsereget

A demonstrálók és a rendőrök között folyamatosak az összecsapások.

Egy tüntető visszadob egy könnygázgránátot a rohamrendőrök közé a Fehér Ház közelében Fotó: MTI
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!