2 éve

„Mindig a betegeit helyezte az első helyre” – két gyerekét hagyta hátra a koronavírusos ápoló

A férfi elkötelezett volt a munkájában, ami később a halálát okozta.

Az 51 éves Rizal Manalo meghalt a koronavírus miatt, miután heteket töltött a kórházban feküdve, ahol korábban dolgozott.

Az ápolóként dolgozó férfi a Fülöp-szigetekről származott, és vasárnap vesztette életét az észak-walesi Glan Clwyd Kórház intenzív osztályán.

2001-ben költözött az Egyesült Királyságba és akkor állt munkába az egyik helyi kórházban. Feleségét, Agnest és két gyermekét, Nicole-t (21) és Dylant (16) hagyta hátra.

„Keményen dolgozó férfi volt, aki imádta a munkáját. Jó férj volt és nagyon szerette a gyerekeit. Védett és törődött velünk” – kezdte megtörten a The Sun oldalának az elhunyt ápoló felesége.

Karen Davies a kórház egyik igazgatója megható szavakkal emlékezett meg a férfiról: „Zaldy mindig mosolyogva köszöntötte a munkatársait reggel, mindig meghallgatta a történeteiket. Gondoskodó és együtt érző csapattag volt. Egy igazi úriember!”

„Szenvedélyes ápoló volt, elkötelezett a szakmája iránt, és mindig a betegeit helyezte az első helyre” -nyilatkozta róla az egyik kollégája.

A koronavírus világjárványának a kezdete óta, csak Angliában 195 egészségügyi dolgozó vesztette az életét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!