2 éve

Munkában leköhögték: napok alatt végzett a koronavírus a családanyával

A vasúti jegyiroda munkatársa az egyik utas szándékos támadása miatt fertőződött meg.

Koronavírusban halt meg a londoni metróhálózat egyik vasúti jegyirodájának az alkalmazottja, miután szolgálat közben szándékosan megfertőzte az egyik utas.

A 47 éves Belly Mujinga a kolléganőjével beszélgetett a londoni Victoria állomáson beszélgettek, amikor hozzájuk lépett az egyik utas. A férfi szándékosan leköhögte a munkájukat végző nőket, majd közölte velük, hogy koronavírusos.

A márciusi váratlan támadástól számítva napokon belül mindketten megbetegedtek. Mivel Mujinga asszony korábban is légzési nehézséggel küszködött, ezért állapota hamar romlani kezdett. A Barnet kórház intenzív osztályára került, ahol lélegeztető gépre helyezték, de április 5-én életét vesztette. Csak tíz ember vehetett részt családjából a temetésén. Férje egyszerűen nem érti, miért történt mindez, és miért nem lehetnek újra együtt.

„Szörnyű ilyen gyorsan elveszíteni azt az embert, akit szeretsz. Biztos vagyok benne, hogy attól az embertől fertőződött meg, aki leköpte a munkája során. Így akár elkerülhető is lehetett volna a halála” – nyilatkozta férje, Lusamba a Metro oldalának.

A londoni metrótársaság részvétét fejezte ki a nő családjának és hozzátették, túl sok munkatársukat vesztették már el a koronavírus miatt. Továbbá hangsúlyozták, hogy a megfertőződött munkavállalókat, illetve családjukat egy 60 ezer fontos (25 millió forint) alapból támogatják.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!