2 éve

Teljesült a politikus akarata, hófehér Mercedesében temették el

Nem mindennapi temetésre került sor a minap Dél-Afrikában. Az Egyesült Demokrata Mozgalom ismert politikusát ugyanis az imádott Mercedesében helyezték végső nyugalomba.

A 74 éves Tshekede Bufton Pitso végső akarata az volt, hogy a hófehér Mercijében temessék majd el. A rokonok ennek a fura kérésnek eleget téve a kezét a kormányhoz rögzítették, beletették az autót a gödörbe, majd azzal együtt a politikust is betemették. A dél-afrikai sajtó arról számolt be, hogy Pitso jelentős Mercedes-flottával rendelkezett, a hetvenes évek óta nem is vezetett másmilyen márkájú autót.

Afrikában gyakoriak az európai szemmel furának tűnő temetések.
Fotó: Gideon Mendel / Getty Images

A német gyártmányú autó szerelmese azonban az elmúlt években komoly anyagi problémákkal küzdött, ezért a gyűjtemény több darabjától is meg kellett válnia. A politikus lánya a következőképpen emlékezett vissza apja Mercedesek iránit rajongására:

Az autók két csoportja létezett számára, a Mercik és a többi. Arra kért minket, hogy ha eljön a nap, akkor a kocsiban temessük el. Tiszteletben tartottuk a kérését, és most reméljük, hogy boldogan tekint le ránk.

A rokonok azt is elárulták, hogy a jármű már nem volt működőképes, de Pitso még így is gyakran beült a volán mögé, és onnan nézte a naplementét. De olyan is volt, hogy irodaként használta az autót, és ott fogadta a tárgyalópartnereit. Afrikában nem ez az első eset, hogy valakit egy autóban temetnek el. Két évvel ezelőtt egy nigériai férfi döntött úgy, hogy az édesapját egy vadonatúj BMW terepjáróban helyezi végső nyugalomba. 2015-ben pedig egy szintén nigériai üzletember rendelkezett úgy, hogy édesanyjának egy Hummer lesz a végső nyughelye.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!