Létrehozva: 2020.04.27.

Százezrek követelik Joe Biden lemondását, már több demokrata is ellene fordult!

Egyre kellemetlenebb részletek derülnek ki a demokrata politikus szexuális zaklatásával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy már a demokratáknak is kezd kínossá válni ez az ügy.

Ahogy arról a RIPOST korábban beszámolt, Joe Biden Demokrata párti elnökjelöltet szexuális zaklatással vádolja a politikus korábbi asszisztense, Tara Reade.

Barack Obama egykori alelnökének az ügye már régóta ismert volt a sajtó előtt, de az elnökválasztási kampány miatt most nagyobb nyilvánosságot kapott.

Joe Biden korábbi alelnök (Photo by FREDERIC J. BROWN / AFP)

Joe Biden korábbi asszisztense, Tara Reade egy hetekkel ezelőtti rádiós interjúban elevenítette fel ismét a történetét. A nagy port kavart adásban az 56 éves nő elmondta, hogy 1992 decembere és 1993 augusztusa között dolgozott, az akkor delawarei szenátorként politizáló Bidennek, aki többször zaklatta, sok esetben nem megfelelő módon közeledett felé, sőt, egy alkalommal meg is ujjazta(!) őt.

A rádióadás óta Tara Reade olyan neves amerikai lapoknak adott interjút az üggyel kapcsolatban, mint a New York Times és a Washington Post. Az 56 éves nő beszámolói alapján Joe Biden 1993-ban egy alkalommal a falhoz szegezte, majd az inge, illetve a szoknyája alá is benyúlt, az akarata ellenére. Tara akkor még félt a hatóságokhoz fordulni a zaklatás miatt, de saját bevallása szerint április 9-én mégis feljelentést tett a demokrata politikus ellen a washingtoni rendőrségen, mert nem szeretné, hogy a lányai egy Biden vezette Amerikában nőjenek föl.

Tara történetének hitelességét természetesen sokan megkérdőjelezik. A napokban azonban felkerült az internetre Larry King híres betelefonálós műsorának (Larry King Live) egy 1993-as adása, amiben egy neve elhallgatását kérő nő azt állította, hogy a lánya egy szenátornak dolgozik, és van egy története, amit mindenképp el kellene mondania a sajtónak, csak a politikus jó hírneve miatt ezt mégsem teszi meg. A nő egy kaliforniai kisvárosból, San Luis Obispo-ból telefonált be az élő adásba, pont onnan, ahol ebben az időben Tara édesanyja is élt. Tare Reade később a Twitter-oldalán megerősítette, hogy édesanyja Jeanette Altimus hangja hallható a majdnem 30 évvel ezelőtt rögzített televíziós adásban.

Joe Biden ügyében végül fordulópontnak bizonyult a Larry King műsorából kivágott részlet és #DropOutBiden (dobják ki Bident) hastaggel több százezren kezdték el követelni a Twitteren, hogy a demokrata elnökjelölt lépjen vissza az választástól és tisztázza magátírja a Breitbart.

Joe Biden támogatói szerint azonban nem alakult ki valódi tiltakozóhullám az Egyesült Államokban a politikus ellen, és a lemondását követelő Twitter-bejegyzéseket valójában orosz trollok generálták a nagy közösségi oldalon.

Az elképzelés, miszerint „ismét” Oroszországból akarnak beavatkozni Amerika belügyeibe, meglehetősen hadilábon áll, ugyanis a Demokrata Párt több prominens képviselője is Biden lemondását sürgeti. Többek között Hillary Clinton tanácsadója, Peter Daou is arról írt a közösségi oldalán, hogy az lenne a legkorrektebb, ha a kialakult helyzet miatt Biden nem indulna az elnökválasztáson.

 

A Twitter-megosztások alapján ráadásul még csak nem is republikánus szavazók követelik a legharsányabban Biden lemondását, hanem Bernie Sanders támogatói. Ők valószínűleg abban bíznak, hogyha Biden bejelentené a visszalépését, akkor a szociáldemokrata vermonti szenátor lehetne Donald Trump kihívója novemberben esedékes elnökválasztáson.

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

origo.hu

Itt a világháború, egy EU-tagország katonákat küld Ukrajnába

borsonline.hu

Nekimentek Hosszú Katinkának, az olimpikon nem hagyta szó nélkül az őt ért vádakat

magyarnemzet.hu

Itt a világháború, EU-ország katonái mennek Ukrajnába

metropol.hu

Komoly döntést hozott a Tankcsapda sztárja

hirtv.hu

Jogász és a MÁV is reagált Magyar Péterék vasúti kocsis esetére

origo.hu

A Miss Influencer Hungary nyertese egy igazi vadmacska: tökéletes testére nincsenek szavak

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. május 6-12.: Páratlan lehetőségek

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Az ország legborzasztóbb gyilkossága: tucatnyi késszúrással végzett testvéreivel egy férfi

KÜLFÖLD

Tragédia a cirkuszban: családja szeme láttára halt meg a 4 éves kislány

KÜLFÖLD

Harry hiába utazott haza, III. Károly nem akart vele találkozni

KÜLFÖLD

A bébiőrre riadt éjszaka egy édesanya: meghűlt a vér az ereiben attól, amit hallott és rohant át