2 éve

Megkezdődtek a találgatások: Vajon ki lenne Kim Dzsongun utódja?

Észak-Korea vezetője hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől, majd olyan hírek röppentek fel, hogy borzasztó egészségi állapotban van. Sőt, halálhíre is kelt; így sokan találgatni kezdtek, ki lenne vajon az utódja...

Észak-Korea az elmúlt két hétben semmi hírt nem közölt Kim Dzsongunról; kínai, dél-koreai és japán forrásokból szerzett ez idő alatt információmorzsákat a világsajtó. Az értesülések szerint szívműtéten esett át, ami rosszul sikerült, és a vezető kómába esett a beavatkozás után. Majd több külföldi hírportál is arról írt, hogy meghalt. Vasárnap aztán újabb értesülések szóltak arról, hogy Kim Dzsongun él és semmi gond az egészségével. Mindenesetre Észak-Korea hallgat; így csak találgatások vannak – arról is, hogy vajon ki lenne az utódai, és hány gyereke van a vezetőnek.

Fotó: Profimedia

Egyes források szerint a felesége. Ri Soul-Ju három gyermeknek adott életet 2009, vagyis az esküvőjük óta; az elsőszülött fiú 2010-ben született. A gyermek neve ismeretlen, és valószínűleg van egy húga, aki 2013-ban született – de a legkisebb, három éve született gyerek nemét homály fedi. Dennis Rodman, az ötszörös NBA-bajnok kosaras azt nyilatkozta egy alkalommal a The Guardian-nek, hogy észak koreai látogatásakor, még 2013-ban a karjában tartotta Kim Dzsongun kislányát, akit Ju Ae-nek hívnak. Ha tényleg igaz, hogy három gyermeke van, azok még túl fiatalok ahhoz, hogy átvegyék az ország irányítását; így a legvalószínűbb, hogy Kim Dzsodzsong, Kim Dzsongun húga a legesélyesebb az utódlásra. Mindenesetre a legújabb hírek szerint erre egyelőre nem kerül sor: egy dél-koreai lap arról számolt be, hogy a vezető üzenetben köszönte meg azoknak az építőknek a munkáját, akik Wonsan tengerpartján folytatnak építkezést.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!