2 éve

Egy egész ország szemébe könnyeket csalt az intenzíven fekvő idős pár

Futótűzként terjed a közösségi oldalakon az a fotó, amely egy koronavírusos házaspárról készült. Az idős olasz pár már több mint 50 éve szereti egymást, és nem hajlandóak egymás nélkül élni. Az orvosok szerint csoda történt, mivel mindketten jobban vannak.

A 71 éves Sandra és a 73 éves Giancarlo két nap különbséggel került az olaszországi Fermo nevű város kórházának intenzív osztályára. A koronavírussal fertőzött idős házaspár erős légszomjra panaszkodott, ezért az orvosok oxigénmaszkkal próbáltak enyhíteni a szenvedésükön. Az azonban az osztályon dolgozóknak is hamar feltűnt, hogy két nem akármilyen beteggel állnak szemben. A nyugdíjas pár ugyanis egymás kezét fogva, minden erejüket összeszedve biztatták egymást.

Nem engedlek el. Maradj velem! Még szükségem van rád!

– suttogta egymásnak rendszeresen Sandra és Giancarlo. A közösségi oldalakon terjedő szívszorító fotót Roberta Ferretti nővér készítette, aki egy interjúban könnyeivel küszködve mesélt az idős betegekről.

A kép egy egész nemzet szemébe könnyeket csalt.
Fotó: Roberta Ferretti / Roberta Ferretti

Nagyon stresszes nap volt, amikor megismertem Giancarlót. Folyamatosan jöttek az új betegek, de neki súlyos tünetei voltak, ezért azonnal mesterséges lélegeztetésre volt szüksége. Ő megállás nélkül a feleségéről beszélt, és arról, hogy újra táncolni szeretne a nejével. Kiderült, hogy másnap lesz az aranylakodalmuk, vagyis már 50 éve házasok. Nagyon boldog lettem, amikor rájöttem, hogy a felesége pár kórteremmel arrébb fekszik, úgy, hogy nem is tudtak egymásról. Sandranak is súlyos tünetei voltak, de azonnal kértem, hogy tolják az ágyaikat egymás mellé. Csoki szíveket hoztam nekik és gyertyát a jeles nap alkalmából. Ettől teljesen elérzékenyültek, és ekkor fogták meg egymás kezét, én pedig lefényképeztem őket…

– fejezte be a történetet elcsukló hangon a nővér. A kórház által közölt információk szerint a házaspár már jobban van.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!