2 éve

Soros György a járványhelyzetet használja Trump lejáratásához!

Ismét bebizonyosodott, hogy a magyar származású amerikai milliárdos a legaljasabb trükktől sem riad vissza, ha a politikai ellenfeleinek megbuktatása a cél.

Az amerikai Demokrata Párt egyik legnagyobb politikai akcióbizottsága (PAC), az úgynevezett Priorities USA Action nevű szervezet Donald J. Trump járványügyi intézkedésit kritizáló médiakampányt indít 6 millió dollár értékben a koronavírus-járvánnyal leginkább sújtott tagállamokban. A republikánus politikust lejárató propagandaanyag Florida, Michigan, Pennsylvania és Wisconsin államokban lesznek láthatóak a következő hetekben a helyi televíziócsatornákon – írja a CNN.

Donald J. Trump amerikai elnök újságírói kérdésekre válaszol a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a Fehér Ház sajtótermében. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)

A Demokrata Párt szócsövének számító CNN egyedül azt felejtette el megemlíteni, hogy a lejárató kampányt készítő Priorities USA Action legnagyobb pénzügyi támogatója a Soros György által fenntartott Democracy PAC nevű akcióbizottság, ami 5 millió dollárral (1,6 milliárd forint) tömte ki az előbbi szervezetet, pont a kampányt megelőző hónap végén (ez tisztán látszik a Priorities USA Action interneten is hozzáférhető februári pénzügyi jelentéséből).

A magyar származású amerikai spekuláns által folyósított összeg a szervezet bevételének a 77 százalékát adta, tehát nem túlzás azt állítani, hogy Soros György a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi válsághelyzetet akarja Trump megbuktatásához használni.

Soros György (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

A Washinton Free Bacon nevű amerikai hírportál beszámolója szerint a Demokrata Párthoz közel álló milliárdos pénzemberek – többek között Soros György – hatalmas összegeket folyósítanak adomány formájában a közép-nyugati államokban működő Demokrata párti akcióbizottságokhoz.

A portál szerint egyértelmű, hogy a több millió dolláros adományokkal olyan Trumpot lejárató kampányokat finanszíroznak az akcióbizottságok, melyek segítségével bomlaszthatják a republikánus politikus egységes szavazóbázisát. Ezt a feltételezést az is alátámasztja, hogy ezek a pénzek főként olyan közép-nyugati államokban landolnak, ahol a felmérések szerint Hillary Clinon volt az esélyesebb a 2016-os elnökválasztáson, mégis Trump győzött.

A Washinton Free Bacon újságírója megkereste a Soros György által fenntartott Democracy PAC nevű akcióbizottságot, hogy kommentálják a több millió dolláros adományt, aminek segítségével Trumpot lejáratió médiakampányt készítenek, de a szervezettől nem érkezett válasz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!