2 éve

Vörös riasztást adtak ki az életveszélyes Dennis hurrikán miatt

A legmagasabb fokú figyelmeztetést adták ki Nagy-Britanniában az „életveszélyes” Dennis vihar miatt: 146 km/órás szélre, csaknem 150 mm-nyi esőre és országszerte áradásokra számítanak.

Alig vonult el a hatalmas pusztítást okozó, Magyarországon is extrém szeleket generáló Ciara, Nagy-Britanniára újabb hatalmas vihar vár, a Dennis folytatja a rombolást a szombatinál is nagyobb erővel.

Nantgarw, 2020. február 16.
A mentõegységek tagjai gumicsónakkal visznek biztonságba egy otthonából kimentett idõs helybelit az áradás sújtotta walesi Nantgarw településen 2020. február 16-án, amikor a Dennis elnevezésû vihar heves esõzések kíséretében elérte Walest és Skóciát.
MTI/AP/PA/Ben Birchall
Fotó: MTI

Eddig két ember halt meg, és az ország területén több száz helyen adtak ki figyelmeztetést árvizek miatt, 30 ezren maradtak áram nélkül. A szél vasárnap csaknem 150 km/órás lökésekkel folytatja a tombolást, és újabb jelentős mennyiségű, 24 órán belül lehulló csaknem 15 centiméternyi esőre van kilátás. Utóbbi már csak azért is könnyen indíthat komoly villámáradásokat, mert a talaj még a Ciara miatt telve van nedvességgel.

Nantgarw, 2020. február 16.
Vízben rekedt mentõautó és személygépkocsi az áradás sújtotta walesi Nantgarw településen 2020. február 16-án, amikor a Dennis elnevezésû vihar heves esõzések kíséretében elérte Walest és Skóciát.
MTI/AP/PA/Ben Birchall

A brit meteorológiai szolgálat „életveszélyre” hivatkozva – 2015 óta most először – a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Dél-Walesben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!