2 éve

Válogatás nélkül gyilkolt az elborult katona: eddig 17 emberrel végzett

Az ámokfutó katonát órák óta nem tudják elfogni Thaiföldön.

Legkevesebb tizenhét embert lelőtt, és több másikat megsebesített egy katona szombaton Thaiföld északkeleti részén, Nahon Racsaszima (másik nevén Korat) városban, az ámokfutó elbarikádozta magát egy bevásárlóközpontban – jelentette a rendőrség és a helyi média.

A 32 éves támadó – Fotó: AFP

A férfi géppisztollyal a város több pontján válogatás nélkül tüzet nyitott az emberekre, akik közül a legújabb hírek szerint 17-en haltak meg. A sebesültek száma húsz felett van.

Az ámokfutót órák óta nem tudják elfogni.

A thaiföldi védelmi minisztérium közlése szerint lezárták és körülvették a bevásárlóközpont épületét, ahonnan több száz embert sikerült kimenekíteni, de nem tudni, még hány ember lehet bent. A rendőrök és katonák megrohamozták az áruházat, hogy elfogják a lövöldöző férfit a Terminal 21 nevű bevásárlóközpontban.

A férfi röviddel a vérengzés előtt azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy „a halál elkerülhetetlen mindenki számára”, és kirakott egy fotót is a saját kezéről, amelyben egy lőfegyvert tartott. A Facebook azóta törölte a gyanúsított profilját.

A rendőrség azt közölte, hogy a férfi a támadás előtt megölte a parancsnokát és még két embert a laktanyájában, több fegyvert és lőszert ellopott, és onnan indult be a városközpontba, ahol többek között egy buddhista templomnál is lövöldözött.

A támadó, a 32 éves Jakraphanth Thomma a támadás közben is videózott és fotókat készített magáról. Az egyiken látszik, hogy lángokban áll a bevásárlóközpont. A tüzet egyes hírek szerint egy felrobbant gázpalack okozta.

Fotó: AFP

Az egyik videójában azt mondja, hogy már elfáradt a lövöldözésben: „Fáradt vagyok, alig tudom mozgatni az ujjaimat”. Egy másik posztban azt kérdezte, megadja-e magát, és azt is írta, hogy bosszút akar állni.

A közösségi médiában megjelent több, a bevásárlóközpontnál készült videofelvétel is, amelyeken látszik, ahogy az emberek a parkoló autók között keresnek fedezéket, miközben a férfi lövöldözik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!