2 éve

Légicsapás végzett az Iszlám Állam egyik vezérével

A terrorszervezet egyik afrikai leágazódásának a vezetőjét likvidálták a koalíciós csapatok.

Megölték az Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány (ISWAP) nevű dzsihadista terrorszervezetének vezetőjét, Amir Halífa Umárt. A terroristával a több afrikai állam katonai egységeit tömörítő, terrorellenes multinacionális csapatok végeztek egy légicsapással – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Daily Sun.

A katonai szövetség szóvivője, Timothy Antigha ezredes jelentette be, hogy a szövetséges csapatok az ISWAP egyik rejtekhelyeit bombázták múlt héten a Tunbums Sabon néven ismert térségben, a Csád-tó környékén. A légicsapás következtében Umár mellett három másik dzsihadista is bizonyíthatóan az életét vesztette.

Az ISWAP egyre több és brutálisabb támadást intézett az utóbbi időben a Csád-tó környéken található kis települések lakói ellen. Az apró szigetekkel és mocsarakkal tűzdelt, katonailag nehezen ellenőrizhető terület a Boko Haram szervezet – annak is mindenekelőtt az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozott szárnya, az ISWAP – búvóhelye, ahol a kiképzőtáborai is találhatók. A térségben a csádi, a kameruni, a nigériai, a nigeri és a benini hadsereg egységeiből álló nemzetközi koalíciós csapatok próbálják visszaszorítani a dzsihadistákat és fenntartani a rendet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!