Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.12.05.

V4NA: Svédországban tombol az utcai erőszak

Csupán a svéd választók 8 százaléka gondolja úgy, hogy a baloldali, bevándorláspárti kormány képes lesz betartani az ígéretét, és hat hónap alatt visszaszorítja az utcai erőszakot és a bandaháborúkat – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból.

A svéd szavazók 88 százaléka úgy gondolja, hogy az erőszak nem fog csökkenni, sőt növekedni fog a következő hónapokban – derül ki a Sifo nevű közvélemény-kutató cég felméréséből.

Toivo Sjörén, a kutatást végző cég egyik vezetője az Expressennek elmondta, hogy a hatalmon lévő szociáldemokraták számára komoly problémát jelenthet, ha a választók teljesen elvesztik bizalmukat a kormányban és a rendőrségben, mivel a hatóságok és az adminisztráció nem képesek kezelni az utcai csoportos erőszakhullámot, illetve a bandák közötti összecsapásokat.

A felmérést két héttel azután készítették, hogy a bevándorláspárti Stefan Löfven miniszterelnök kijelentette, – szerinte – nincs kapcsolat a tömeges migráció és az egyre gyakoribb erőszakos bűncselekmények között.

A miniszterelnök szavai nagy felháborodást váltottak ki.

A politikus végül újabb interjút adott, ahol már arról beszélt, hogy a bevándorlók sikertelen integrációja és a rendőrség felkészületlensége is hozzájárult ahhoz, hogy megnőtt a bűnözés Svédországban. Elmondása alapján az ország nem volt felkészülve rá, hogy az erőszak ilyen szinten jelenik majd meg a közösségekben.

A Svéd Honvédelmi Egyetem jelentése szerint egyes bevándorlók lakta kerületekben már teljesen átvették a hatalmat a bandák, amelyek főleg fiatal és első- vagy második generációs migránsokból állnak.

Egy veterán rendőrtiszt, Peter Springare 2017-ben elkeseredésében a Facebookon egy indulatos posztot írt, amiben felhívta a figyelmet arra, hogy az erőszakos bűncselekmények elkövetői elsöprő többségben muszlim bevándorlók. Miután a posztot több tízezren megosztották, az ügyészség két vizsgálatot is indított ellene, rasszizmussal vádolták. Pedig Springare csak azt osztotta meg, honnan jöttek az elkövetők: „Irak, Irak, Törökország, Szíria, Afganisztán, Szomália, Szomália, megint Szíria, Szomália, ismeretlen ország, ismeretlen ország, Svédország”. Vagyis 12 erőszakos bűncselekmény elkövetőjéből mindössze egyetlen volt svéd.

Ezzel párhuzamosan a svéd iskolákban öt év alatt megduplázódott az erőszakos támadások száma. Az esetek között nemcsak tanterem rongálások, rablás, késelés, de gyilkosság is van.

Nemrég Malmőben, Svédország legveszélyesebb városában egy 15 éves fiút lőttek agyon ismeretlenek egy pizzériában. Hat perccel korábban egy autót is felrobbantott valaki a közelben, míg éjfél után röviddel félholtra vertek egy 25 éves nőt egy buszállomáson.

A Tanárok Uniójának elnöke, Åsa Fahlén korábban azt mondta, ami az iskolákban történik, tükrözi a Svédországban jelenleg zajló történéseket. Mivel különösen megnőtt a migránsbandák által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma, ennek megfelelően természetes, hogy ezek a csoportok az iskolákban is megjelennek.

Nem véletlen, hogy felgyorsult az őshonos svédek elvándorlása az országból. Egyre kevesebben vannak a munkaképes emberek, míg az állástalanok és a segélyre szorulók száma folyamatosan növekszik – írja a V4NA.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

mandiner.hu

„Jézusom, nem tudok beszélni” – jelentette ki az ATV-n Juhász Péter

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Hiánya pótolhatatlan űrt hagy az életünkben” – Tömegbe hajtott egy kocsi, egy 4 éves kislány nem élte túl

KÜLFÖLD

Nem baleset volt: Túlélte a szörnyű zuhanást, majd kiderült, hogy szándékosan akarták megölni

KÜLFÖLD

Sokkoló videó: az óriáskerékről zuhant le a 3 éves kislány

KÜLFÖLD

Pár hét különbséggel egyszerre vesztette el agydaganatos szüleit egy árván maradt kislány