3 éve

El sem hiszed, milyen állapotok uralkodnak a Colosseum tövében

Az olasz kormány ismét megnyitotta a kikötőit az Afrikából útnak indult migárnsok előtt. Pedig minden jel arra utal, hogy a már az országban lévő bevándorlókat sem tudják féken tartani.

Az Il Giornale nevű tekintélyes olasz lap beszámolója szerint Róma egyik leglátogatottabb nevezetessége, a Colosseum melletti parkban illegális tábort hoztak létre a migránsok. A látványosságtól néhány méterre fekvő park most úgy néz ki, mint ha egy brazil nyomornegyed lenne. A táborban elsősorban afgán, bangladesi és pakisztáni migránsok laknak. Az olasz lap munkatársai beszéltek egy már régebben ott élő afrikai migránssal, aki azt mesélte, hogy az új lakók miatt elkeseredett, és legszívesebben visszatérne hazájába, ám erre nincs pénze. Egy pakisztáni migráns pedig arra panaszkodott, hogy a többiek folyton meglopják.

Esküszöm, ha ez még egyszer előfordul, akkor kinyírok valakit” – dühöngött a bevándorló.

Az Il Giornale arra is emlékeztet, hogy a Colle Oppio nevű parkban nem új a migránsok okozta probléma. Két éve ugyanitt afrikai migránsok a bokrokba ráncigáltak egy amerikai turistát, majd megerőszakolták. Az olasz főváros egyes részei valódi migrációs hotspotoknak számítanak. A Roma Termini nevű pályaudvaron például állandóak a rendőrségi razziák, mert többek között az ingyenes internetes hozzáférés miatt délutánonként és esténként a migránsok elárasztják a várótermeket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!