Létrehozva: 2019.07.03.

Pokollá váltak a német strandok a hazaiak számára

Júniusban olyan forróság volt Németországban, hogy soha nem látott számban özönlöttek az emberek a strandokra. Csak Berlinben egy hónap alatt több mint egymillió látogatót regisztráltak. A hûsölésre vágyó emberek többsége szerint azonban az elmúlt években valami megváltozott. Fiatal bandák tartják rendszeresen rettegésben a strandokat.

Ez már nem a mi fürdőnk

idézi címlapján a Bild című német napilap a német úszómesterek szövetségének elnökét. Peter Harzheim úgy véli, hogy az elmúlt években sok minden változott, a fürdőzni járó közönség is megváltozott és a hangulat sem a régi már. Harzheim arról panaszkodott, hogy az úszómestereknek már nincsen tekintélyük, főként a migrációs háttérrel rendelkező fiatalok veszik őket semmibe. A Bild megszólaltatott több fürdővendéget is, akik arról meséltek, hogy a barátnőikkel vagy kisebb testvéreikkel nem is mernek strandra menni, mert egyre veszélyesebbek.

A német lap múlt hétvégén az egyik legnagyobb berlini fürdőbe is ellátogatott, ahova csak vasárnap 82 ezer ember ment hűsölni, a strandnak egy hónap alatt több mint egymillió látogatója volt. A látkép valóban megváltozott: egyenruhás rendőrök sétálgatnak fokozott jelenléttel, burkinis muszlim nők fürdőznek, néhány büfében pedig az iszlám vallás által megengedett halal ételek kaphatóak. Peter Harzheim azt állítja, hogy neki nincs baja a burkinivel, de sok olyan muszlim nő van, akik utcai ruhával akarnak fürdőzni, ez azonban higiéniai szempontból is megengedhetetlen.

Csak a balhé számít

Jó példa a változásra az a müncheni strand, ahova június egyik hétvégéjén összesen ötször kellett nagyobb egységekkel kivonulnia a rendőrségnek. A szemtanúk beszámolói szerint mintegy 100 fiatal randalírozott a strandon, akiknek nagy többsége bevándorló volt. A fiatalok állítólag szándékosan a balhé lehetőségét keresték, ugyanis még fürdőnadrág sem volt náluk. A rendőrség többek ellen testi sértés, rendbontás és garázdaság miatt indított eljárást. A fürdő vendégek arra panaszkodtak a történtek után, hogy félelmet keltett bennük a migránsok viselkedése, állítólag még az egyik úszómestert is halálosan megfenyegették. De máshol sem jobb a helyzet. Kétszer is ki kellett üríteni egy düsseldorfi strandot, mert fiatal bandák balhéztak, rongáltak és verekedtek.

Agresszív migránsok

Szintén a múlt hétvégén történt a finterwaldi strandon, hogy egy 15 éves szíriai gyerek rátámadt egy 13 éves német kisfiúra, mert az nem volt hajlandó adni neki a chipséből. A migránsgyermek erre olyan mérges lett, hogy először vizet öntött a chipses zacskóba, majd kétszer arcon ütötte áldozatát, és egy jókorát beleharapott a hátába. A történtek miatt a 13 éves fiú szülei kihívták a rendőröket.

Múlt szerdán az egyik gelsenkircheni strandon pedig késelés történt két vendég között. A megszúrt áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A hatóságok nem közölték a támadó és az áldozat állampolgárságát. Ez egyébként az elmúlt időkre nagyon jellemző.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy versenyző meghalt a világ legnagyobb pontyfogó versenyén a Balatonnál

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

hirtv.hu

Gyurcsány: a Magyar Péter-jelenség többet árt az ellenzéknek, mint a Fidesznek + videó

life.hu

Erre senki sem számított: a hercegi pár 14 év házasság után beadta a válókeresetet

mandiner.hu

Na erre mondják, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Mindannyiunk szeme láttára vette az utolsó lélegzetét” - Fáradtnak érezte magát, másnap elhunyt a 6 gyermekes anya

KÜLFÖLD

Sült krumplit akart, brutálisan megégett a 14 éves fiú

KÜLFÖLD

Saját cumija akadt a 7 hónapos tündéri baba torkán

KÜLFÖLD

Elragadta három gyerekétől a tüdőgyulladás az influenszert