3 éve

Családi tragédiáról jött hír, nem tudták megmenteni az apukát

Lánya a kórházat hibáztatja a férfi haláláért, mert szerinte nem megfelelõ antibiotikum kúrát alkalmaztak.

Egy 71 éves férfi életét vesztette, miután húsevő baktériumok támadták meg szervezetét azt követően, hogy Floridában fürdött. Lánya a kórházat hibáztatja, mert szerinte nem megfelelő antibiotikum kúrát alkalmaztak.

A Tennessee állambeli William Bennett Floridában élő lányát látogatta meg. Ennek során többször is fürödtek, először Destinben, a tengerparton, majd a Turkey Creekben végül pedig Boggyban, egy mocsaras öbölben. Feltehetőleg a rákból felépült férfi itt érintkezhetett a gyilkos baktériummal - írja a CNN.

A 71 éves nyugdíjas szombat hajnalban lett rosszul, láz, hányinger és görcs kínozta. Azonnal kórházba vitték, de a tünetei nem csillapodtak. Lánya szerint apjának nem volt nyílt seb a testén, ami a legnagyobb kockázatot rejti. Karján és lábán csak kisebb horzsolások voltak.  A család hiába közölte a memphisi kórházzal, hogy felmerülhet a húsevő baktérium által okozott fertőzés, mégsem vettek szövetmintát.

Az idős férfi vasárnap hajnalban, alig másfél nappal a fürdés után elhunyt. A család félelme beigazolódott, a férfi szervezetében kimutatták a húsevő baktérium jelenlétét.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!