Létrehozva: 2019.06.10.

Soros György új kegyeltjei átvehetik a hatalmat Németországban

Soros György még februárban Európa ébredj! címû írásában arról értekezett, hogy Németországban a Zöldek az egyetlen Európa-párti politikai formáció, bennük látja az Európai Egyesült Államok letéteményeseit. És láss csodát, Németországban február óta 10 százalékkal nõtt a Zöldek népszerûsége, hajszálnyira maradnak csak el a Merkeléktõl. Jó esély van arra, hogy akár az idén új választásokat írnak ki.

A május 26-i Európai Parlamenti választások nagy meglepetése volt, hogy a zöld politikát képviselő pártok milyen jól szerepeltek. A jelenlegi állás szerint a következő parlamentben 69 fős frakciót alakíthatnak, ami a negyedik legnagyobbnak számít a néppárt, a szocialisták és a liberálisok után. Németországban például 20 százalékos eredményt értek el májusban, amivel a második legnépszerűbb politikai párttá léptek elő. Nehéz megítélné, hogy honnan ez a hirtelen jött népszerűség, valószínűsíthetően több összetevő együttes hatásaként kell értelmezni.

Egyrészt a német belpolitika hosszú ideje válságban van. Az Angela Merkel vezette kormánykoalíció lehetséges felbomlásáról cikkeznek folyamatosan a német sajtóban. Az emberek ugyanis csalódtak a politikai elitben. A történelmi pártnak számító, a kisebb koalíciós partnerként szereplő szociáldemokratáknak rekord alacsony a támogatottsága, de úgy tűnik, hogy a Német Kereszténydemokrata Unió szavazói sem elégedtek meg azzal, hogy Anegla Merkelt nyugdíjba küldték a párt éléről. A magyar ember számára kimondhatatlan nevű Annegret Kramp-Karrenbauer pártelnökké választása nem hozta meg a várt áttörést, továbbra is csökken a párt népszerűsége.

Soros György nyíltan a Zöldek mellé állt

A legnagyobb példányszámban eladott német napilapban, a Bildben közölt legfrissebb közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a szavazók negyede már a Zöldekre szavazna.  Csak egy százalékkal kisebb a  Zöldek támogatottsága, mint a CDU/CSU pártszövetségnek.  De míg a Zöldek hihetetlen tempóban erősödnek, az Angela Merkel vezette pártszövetség történelmi mélyponton van. A keresztény pártok több magas rangú politikusa is arról beszél, jó esély van arra, hogy már idén új országos választásokat írnak ki.

 

 

Úgy tűnik, hogy valóság lesz abból, amit Soros György felvázolt Európa ébresztő! című februári írásában. Ebben a magyar származású amerikai milliárdos azt írja, az Európai Unió meghatározó országa Németország, ott pedig a CDU-CSU pártszövetség a meghatározó politikai formáció. (…) A koalíció azonban nem lehet annyira Európa-párti, amennyire kellene, jobbszárnyát ugyanis folyamatosan veszélyezteti az AfD. A helyzet azonban nem reménytelen, német zöld párt egyetlen Európa-párti politikai formációként folyamatosan emelkedik a közvélemény-kutatásokban.

Ahogy Soros, úgy a német zöldek is migrációt támogató politikát folytatnak. Tavaly januárban a párt akkori vezetője, Simone Peter így fogalmazott: Németország sokszínűsége jól látható. Viszont hiányolom, hogy a kancellár vagy a CDU és az SPD emellett kiálljon. Németország évtizedek óta a migránsok célpontja, és ennek így is kell maradnia. Magasztalta a kvótarendszert, azaz a bevándorlók kötelező elosztását.

Soros februári írása óta a Zöldek támogatottsága 10 százalékkal nőtt, csak az utóbbi egy hétben 6 százalékkal erősödtek. A 25 százalékos érték pedig már csak egy százalékkal marad el a Merkel-féle CDU/CSU 26 százalékos eredményétől. A következő választásokon – legyen az a soron következő vagy előrehozott – tehát nagy valószínűséggel a Zöldek kormányalakító pozícióba kerülhetnek, és senkinek se legyen kétsége, ők nem szabnak majd gátat a tömeges migrációnak. A Zöldek tehát  megadhatják Soros Györgynek azt, amiért oly régóta harcol milliárdokat és energiát nem kímélve…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Drónok segítségével vadászták le az emberekre támadó szlovák vérmedvét

KÜLFÖLD

„Az életünk örökre megváltozott, amikor az egészséges gyermekünk megbotlott. Rettegtem, hogy meg fog halni”

KÜLFÖLD

Fitt volt és egészséges: az esküvője előtt hunyt el a fejfájástól szenvedő fiatal

KÜLFÖLD

Utcán estek egymásnak az aradi diákok: mentő sietett a helyszínre