3 éve

Facsónakokkal indulnak útnak Afrikából a migránsok

Az ENSZ menekültügyi segélyszervezetének jelentése szerint 66 migráns érte el az olaszországi Lampedusa szigetét szerda este. Az illegális bevándorlók Líbiából, facsónakokkal indultak útnak.

Egy 10 méter hosszú, fából készült csónakkal több tucat migráns szállt partra az olaszországi Lampedusa szigetén. A Líbiából indult csónakban több tucat migráns utazott, akik csak a kedvező időjárásnak és a szerencsének köszönhetik, hogy elérték céljukat. Az ENSZ menekültügyi segélyszervezete (UNHCR) szerint az illegális bevándorlók hétfőn indultak el, és a Földközi-tengert átszelve szerda este értek partot Olaszországnál. Szintén az UNHCR jelentéséből lehet tudni, hogy az említett csónakban 26 férfi és 20 nő ült. Egy másik ladik szintén szerda este kötött ki, az abban utazó 20 migráns négy nappal korábban indult útnak szintén Líbiából.

A máltai katonaság a múlt hétvégén adott hírt arról, hogy információik szerint Szicíliát, Lampedusát és Szardíniát is elérte több migránscsónak.

Az olasz kormány ezt a jelentést nem kívánta megerősíteni. Minden esetre jól mutatják a legújabb fejlemények, hogy a migránsok úgy próbálják meg kijátszani a Matteo Salvini olasz belügyminiszter által hozott szigorú intézkedéseket, hogy kis méretű csónakokkal, feltűnés nélkül próbálnak Olaszországnál partra szállni.

Igaz, más esélyük nem is maradt, mivel Salvini korábban minden olyan hajónak megtiltotta a kikötést, amelyek fedélzetén bevándorlók vannak. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!