3 éve

Ilyen állapotban van a brit nő, aki a budapesti étteremben bénult le

A brit nõ öt évvel ezelõtt kapott allergiás rohamot, miután egy budapesti étteremben evett.

Öt év után hazatérhetett családjához a 31 éves Amy May Shead, aki 2014-ben hiába szólt mogyoróallergiájáról egy budapesti étteremben, mégis súlyos allergiás rohamot kapott egyetlen falat csirkétől - írja a BBC.

A brit nőt eddig kórházban ápolták, most pedig szüleihez költözik Westcliff-on-Sea városába, ahol továbbra is a nap 24 órájában ápolók vigyáznak majd rá. Édesanyja nagyon örül, hogy végre együtt lehetnek.

Az ITV egykori producere egész életében odafigyelt az étkezésére. Mindig volt nála ellenszer, ha esetlegesen allergiás reakció lépett volna fel nála, Magyarországon pedig háromszor is figyelmeztette az étterem dolgozóit allergiájára. Az alkalmazottak biztosították is afelől, hogy az étel nem tartalmaz mogyorót.

Shead szervezete viszont rögtön reagált és szívinfarktust kapott. A szíve hat percre leállt, emiatt agykárosodást szenvedett, lebénult és kerekesszékbe került. Azóta nem lát rendesen és beszélni sem tud tisztán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban nyomozott az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, de három hónap múlva fel is függesztették a vizsgálatot.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!