3 éve

Tragikus buszbalesetről jött hír, több gyerek is életét vesztette a kiránduláson

A gyerekek a Holt-tenger közelében szenvedtek balesetet, az áradás magával ragadta a kirándulóbuszt, amelyen ültek.

Húszra emelkedett a Holt-tenger közelében Jordániában bekövetkezett áradás halálos áldozatainak száma - közölték a jordániai katasztrófavédelmi hatóságok pénteken.

Az ország történetében ez volt az egyik legsúlyosabb szerencsétlenség, halálos áldozatai közt legalább 13 gyerek is van, akik csütörtökön egy iskolai kiránduláson vettek részt a környéken, amikor buszukkal együtt elsodorta őket az ár.

Omár ar-Razzáz jordániai miniszterelnök szerint az iskola vezetése feltehetően súlyos hibát követett el, mert a korábban kiadott meteorológiai figyelmeztetés ellenére nem halasztották el a környékre tervezett osztálykirándulást. II. Abdalláh király háromnapos nemzeti gyászt rendelt el a tragédia miatt.

A katasztrófa esetleges további áldozatait pénteken is nagy erőkkel keresték a jordániai hatóságok, helikoptereket és a katonaságot is bevonták a műveletbe. Ammán kérésére az izraeli hadsereg is mentőhelikoptereket küldött az eltűntek felkutatására.

Beszámolók szerint több száz, szeretteiket kereső ember gyűlt össze a szerencsétlenség helyszínéhez közeli kórháznál. A szerencsétlenség a Holt-tengertől néhány kilométerre található üdülőtelepen következett be, ahol az iskolai osztályon kívül több család is piknikezett - írja az MTI.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!