4 éve

21 éves lányt akartak megerőszakolni migránsok a linzi buszmegállóban

Csak a lélekjelenlétének és a heves védekezésnek köszönhette egy 21 éves osztrák lány, hogy nem lett nemi erõszak áldozata. Két idegen támadta meg vasárnap hajnalban Linzben.

Húsvét vasárnap hajnalban tartott egy 21 éves osztrák lány hazafelé egy linzi buliból, amikor elhaladt egy buszmegálló előtt, ahol két idegen ült. A telefonáló fiatal lányra először csak megjegyzéseket tettek, ő azonban elfordult, és felgyorsította a lépteit. Az ismeretlen támadók egyszerre csak utolérték, megragadták és elkezdték a ruháját lerángatni. Csupán a kemény védekezésnek köszönhető, hogy sikerült időben kiszabadulnia a két férfi markából. A lány megpróbált mihamarabb visszajutni arra a szórakozóhelyre, ahonnan nemrégen eljött - írja a Kronen Zeitung. 

A rendőrség közlése szerint a támadók követték, de bizonyára részegek lehettek, mert a lány sokkal gyorsabbnak bizonyult náluk. Az áldozat időközben sms-ben értesítette a történtekről a barátnőjét, aki azonnal riasztotta a rendőrséget. A kiérkező egyenruhások a támadókat nem találták, a fiatal lányt azonban beszállíttatták mentővel a linzi kórház sürgősségi osztályára. 

A kórházba került áldozat elmondása szerint mindkét támadó külföldi lehetett, de a sötétség miatt nem látta őket jól. Azt viszont tudja, hogy egyikük akcentussal beszélte a németet. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!