Létrehozva: 2018.03.16.

Soros a magyar kijárójának: adunk még 3 millió dollárt, tudj róla...

A német kormány révén próbálta megváltoztatni a civilszervezetekrõl szóló törvényt egy Soros György támogatta szervezet. Eljárt a milliárdos emberének szája.

Egy Soros György által támogatott, egy éve alapított európai civilszervezet a német külügyminisztériumnál próbált lobbizni a civilszervezetek működési feltételeit megszigorító magyarországi törvény ellen - jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja pénteken.

    A Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány által létrehozott és támogatott, berlini székhelyű szervezet - Polgári Szabadságjogok Szövetsége Európáért - ügyvezető igazgatója, Balázs Dénes egy hangfelvétel tanúsága szerint egy januári amszterdami találkozón elmondta egy általa támogatónak gondolt személynek, hogy csoportja miként próbálta befolyásolni a német kormányt a magyarral szemben a magyar-amerikai üzletember magyarországi tevékenysége érdekében - írta a lap.


    Dénes Balázs a szóban forgó megbeszélésen azt mondta:

közvetve megpróbálják rávenni Berlint arra, hogy gyakoroljon kemény gazdasági nyomást Budapestre visszavonandó a külföldről támogatott civil szervezetek működését szabályozó törvényt, és hogy ezáltal legyen biztosított Soros további tevékenysége az országban.


    "Keményen dolgozunk. Ezen a héten találkozom egy agytröszt képviselőjével, akinek befolyása van a német kormányra és külügyminisztériumra, viszek nekik egy példányt a törvényből, frissen lefordítva magyarból, és elmagyarázom nekik, mit tehetnek ellene" - mondta az ügyvezető igazgató.

"Kaptunk egymillió dollárt a Nyílt Társadalom Alapítványtól (OSF). Miután a mi szervezetünk az OSF alvállalkozása, a projekt egy ideig az OSF-nél futott. Négy év után, amikor azt mondtuk, készek vagyunk, elindíthatjuk, Soros azt mondta nekem: tudj róla, hogy adunk még három milliót a következő három évre"

- tette hozzá.
 

A német befolyás lehetőségének érzékeltetésére a Magyarországon működő - jelentős tőkét invesztáló és sok embert foglalkoztató - német vállalatokról is szólt, a Mercedesről, az Audiról és a Boschról.

"A német befektetők és a német cégek révén Németország befolyásos szereplő Magyarországon. A német külügyminisztériumnak vannak eszközei, ha el akar érni valamit" - mondta Dénes Balázs.
    

A szervezet ezenkívül arra készült, hogy létrehozzon egy olyan ügyvédcsapatot, amely jól ismeri az uniós törvényeket, és képes fellépni a civilszervezetek védelmében Magyarországon - derült ki a felvételből.

Dénes Balázs megerősítette a The Jerusalem Postnak, hogy valódi a hangfelvétel. Megjegyezte: nem azt akarják elérni, hogy a német cégek hagyják el Magyarországot. "Mi nem is a törvényalkotást akarjuk befolyásolni, erre nincs eszközünk, de közvetlenül tárgyalunk döntéshozókkal és más emberekkel. Egy olyan nemzetközi szervezetnek, mint amilyet én is irányítok, képesnek kell lennie arra, hogy elmondja különböző kormányoknak: milyen politikát gyakorolhatnak más kormányok politikájával szemben. Ebben nem látok semmilyen problémát - szögezte le."

    
    A magyar törvény az Európai Bizottság szerint szembemegy az Európai Unió értékeivel - emlékeztetett a The Jerusalem Post.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője - fotók

origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

mandiner.hu

Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

metropol.hu

„Nem lesz egyszerű” – Komoly figyelmeztetést kapott Harry és Meghan

mandiner.hu

Frank Füredi: Úgy éreztük, mintha egy orwelli rémálomban lennénk

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Elfoglalt egy szirénázó mentőt a feldühödött tömeg, elképesztő, ami ezután történt

KÜLFÖLD

Igazi csoda: a szentelt víz hatására támadt fel a halott csecsemő

KÜLFÖLD

Egy pillanatra fordított hátat: kádba fulladt egy 7 hónapos kisfiú, édesanyja összetört

KÜLFÖLD

Franciaország és Oroszország közös megemlékezést tart