4 éve

Nyakig felfegyverkezett rendőrök lepték el az utcákat, hatalmas a készültség

A fenyegetések miatt nagyfokú rendõri jelenlétet rendeltek el, hogy az emberek biztonságban érezhessék magukat.

Az ISIS azzal fenyegetőzött, hogy pokollá változtatja a szilvesztert Londonban. A hatóságok nem bízzák a véletlenre, és több ezer rendőrt vezényeltek az utcákra állig felfegyverkezve.

A brit fővárosban a számítások szerint 250 ezer ember fogja az utcán köszönteni az új évet. A legforgalmasabb terekre, rakpartokra már kordonokat és betontömböket helyeztek el, hogy meggátolják, hogy autóval a tömegbe lehessen hajtani.

De nemcsak Londonban, hanem New Yorkban is fokozott rendőri jelenléttel készülnek. Hagyományosan a Times Square-en összegyűlt tömeg ünneplésével együtt köszöntik az amerikaiak az új esztendő érkeztét. A Times Square-i sokadalom programját - amelynek során mások mellett fellép Mariah Carey, Nick Jonas vagy Andy Grammer is - a nagy amerikai televíziós csatornák élőben közvetítik. Az éjfélt tűzijáték és konfettieső köszönti majd, és szokás szerint a magasból leereszkedik egy óriási, csillogó kristálygömb.

A tér környékén ezer biztonsági kamera, mesterlövészek, fémdetektoros ellenőrző pontok és csomagokat ellenőrző rendőrök vigyáznak a nyugalomra. Az idén először olyan nyomkövető kutyákat is bevetnek, amelyeket arra képeztek ki, hogy megtalálják azokat, akiknél robbanóanyag van vagy volt.

 
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!