4 éve

A tudósok bejelentették: történelmi jelentőségű felfedezést tettek

Állítólag újabb bizonyítékot találtak arra, hogy Noé bárkája létezett.

Hamarosan megtalálják Noé bárkáját - már ha hinni lehet az egyik felfedezőcsapat állításainak. A Biblia szerint a bárka az Ararát hegyen feneklett meg.

2010-ben egy kutatócsoport nyomokra is bukkant, amelyek szerintük ezt támasztották alá. A tudósok és régészek azonban elvetették az elképzelést, nem győzte meg őket a bizonyíték.

Most egy kaliforniai székhelyű bárkavadász állítja: megdönthetetlen bizonyítékai vannak. A Geoscience Kutató Intézet tudósai háromnapos szimpóziumra hívták össze kollégáikat, hogy bemutassák kutatási eredményeiket.

A kutatást a kétes hírű Hetednapi Adventista Egyház pénzeli - a tudományos közösség ezért is ódzkodik elfogadni az újabb felvetéseket.

Nicholas Purcell, az Oxford Egyetem ókori történelem tudósa azt nyilatkozta, ez már megint csak a szokásos nonszensz felvetés. Csak találgatnak és próbálnak mindenbe belemagyarázni valamilyen tudományos felfedezést. Teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy akkoriban nem is volt ott hegy, és hogy a leletek, amiket találnak, az egyiptomi és a mezopotámiai kultúrákhoz tartoznak.

A 2010-es expedícióban kínai és török tudósok vettek részt. Akkor famaradványokat találtak, és a kormeghatározás során arra jutottak, hogy 4800 éves a lelet - írta a Daily Mail.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!