4 éve

60 év után derült ki a barátokról, hogy valójában testvérek

Élete legszebb karácsonyi ajándékát kapta a Hawaiin élõ Alan Robinson: megtudta, hogy ki az édesanyja - és azt, hogy a legjobb barátjával valójában féltestvérek.

Alan és a nála 15 hónappal fiatalabb Walter Macfarlane még hatodikos korában ismerkedett meg a fociedzéseken. Azóta is szoros barátságot ápolnak, hála többek közt közös szenvedélyüknek, a cribbage nevű kártyajátéknak.

 

De ennél különösebb hasonlóság is volt a barátok között: Walter sosem ismerte az apját, Alant pedig még csecsemőként fogadták örökbe. Walter éveken keresztül bújta az internetet, a közösségi oldalakon is segítséget kért, hogy kideríthesse, ki is az édesapja, de nem járt sikerrel. Ezért végül a lánya segítségével egy DNS-tesztet végző, családfakutató oldalon keresgélt tovább – és végre talált is valamit!

Leginkább a Robi737 nevű felhasználóval egyezett a DNS-mintája – aki nem volt más, mint a legjobb barátja, aki szintén az internet segítségével próbálta meg kideríteni, kik voltak a szülei.

Alant a vezetékneve alapján mindenki Robinak becézi, és pilótaként gyakran a 737-es járatot vezette

– mesélte Walter lánya, Cindy.

Néhány telefonhívás után tisztázódott, hogy Alan és Walter anyai ágon féltestvérek. A kellemes meglepetés sokkolta a barátokat, de végül egy hatalmas családi bulizással ünnepelték az egymásra találást.

Hihetetlen élmény volt, még mindig az. Nem tudom, mennyi időmbe telik feldolgozni. Ez a legszebb karácsonyi ajándék, amit valaha is kaptam

– mondta a könnyeivel küszködő Alan.

A féltestvérek azt tervezik, hogy közös utazgatással töltik majd nyugdíjas éveiket.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!