tóth gabi
Bár a háztartások egyik legfõbb alapanyaga az ezerféleképpen felhasználható krumpli, hatalmas mennyiség végzi a kukában - pedig még bõven ehetõ lenne!
Egy friss felmérés szerint a britek hetente 40 milliónál is több szem burgonyát dobnak ki, mert csírázni kezdtek, bezöldültek vagy megpuhultak – tehát még fogyaszthatóak lennének. Ezért a WRAP brit nonprofit egyesület a „Mentsük meg a krumplinkat!” kampány keretein belül próbálja felhívni a lakosok figyelmét arra, hogy helyes tárolással vagy a sérült részek kivágásával mennyi burgonyát menthetnek meg a kukába kerüléstől.
A felmérések szerint az Egyesült Királyság területén a burgonya a második legtöbbször szemétbe kerülő élelmiszer, miközben a brit konyhák egyik legtöbbet használt termékéről van szó. A kampány szerint ha a lakosok a lehető legtöbb megvásárolt krumplit használják fel, azzal nem csak pénzt spórolhatnak, hanem az árát is lejjebb tudják szorítani.