4 éve

Kiborultak a lakók, bezáratják a szórakozóhelyeket

Még mindig nem ért véget a tömegturizmus ellen küzdõ egykori turistaparadicsomok csatája: ezúttal Ibiza vette fel a harcot a hangoskodó, vandál - elsõsorban brit - nyaralókkal.

A spanyol sziget elsősorban a bulizó fiatalok okozta zajt akarja a minimálisra csökkenteni, ezért sorra záratják be azokat a diszkókat, bárokat, amelyek meghaladják a megengedett nappali 65, éjszakai 55 decibeles hangerőt. A brit turisták kedvenc szórakozóhelye, San Antonio városa nyitotta a bezárt klubok sorát: itt több helyen is 85,9 decibel volt a zajszint, amely egy landolásba kezdő Boeing 737-es vagy egy gyorsuló dízelmozdony hangerejének felel meg.

 

A szigorításra azért volt szükség, mert a helyiek szerint a tömegekben érkező turisták miatt kibírhatatlanok az éjszakák: mindenhonnan a zene és az üvöltő fiatalok hangja árad, egyáltalán nem tudnak aludni az ibizaiak. San Antonio polgármestere szerint nem volt más lehetőségük, a lakosok kényelme sokkal fontosabb a turisták igényeinél.

Emellett a helyi tanácsok azt tervezik, hogy a következő turistaszezonra növelik a rendőri ellenőrzéseket, és nem adnak engedélyt újabb szórakozóhelyek, kocsmák nyitására.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!