Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2017.06.28.

Trump betartja ígéretét: felszámolja a világ legbrutálisabb bandáját

Donald Trump amerikai elnök azt ígérte korábban, hogy véget vet az MS-13 elnevezésû kegyetlen banda garázdálkodásának.

A Mara Salvatruchaban (MS-13) csak azok lehetnek bandatagok, akik már életükben gyilkoltak. Az Egyesült Államokban kimondottan rettegnek tőlük az emberek, de úgy tűnik, hogy Donald Trump nem a levegőbe beszélt, amikor azt ígérte, felszámolják az MS-13-at, New Yorkban ugyanis a minap 39 tagot őrizetbe vettek. Ezzel egy időben pedig egy korábban elfogott tagot ítélt az amerikai bíróság 40 éves börtönbüntetésre kettős gyilkosság vádjával. A hírt még az amerikai elnök is megosztotta Twitter-oldalán, és odaírta: Ahogy megígértük, a MS-13 elleni harcunk folytatódik.

A bandának több olyan ismertetőjele is van, amiből a rendőrök azonnal tudják, hogy az MS-13 gengszterei között kell keresni az elkövetőt.

A gyilkosok ugyanis minden esetben az utcán, az arc közepére célozva végeznek az áldozataikkal.

A gyilkos bűnszervezetnek csak az Egyesült Államokban 6000, világ szinten pedig több mint 100 ezer tagja is lehet. A gyilkosok tetőtől-talpig – még az arcukon is – tetoválva vannak, az átlagéletkor pedig 16 és 30 év közötti. Kevesen élik meg csupán a harmadik x-et, a legtöbben ugyanis bandaháborúk során már korábban meghalnak. Az MS-13-nak női tagjai is lehetnek, őket azonban csak egy csoportos nemi erőszak után veszik fel a bandába. 

Mi az a Mara Salvatrucha?

Az elképzelhetetlen kegyetlenségeiről elhíresült bűnbanda salvadori parasztokról kapta a nevét, akik 1980 és 1992 között az ország polgárháborújában harcoltak. A banda ezekben az években ütötte fel a fejét, elsősorban Los Angeles szegénynegyedeiben. Ide menekültek ugyanis sokan a polgárháború elől. Pár éven belül azonban már az egész Egyesült Államokban voltak a bandának lelkes tagjai. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek