5 éve

Rákbetegség állhat a török elnök rosszullétének hátterében

Recep Tayyip Erdogan rosszul lett a böjti hónapot lezáró reggeli imán. Az orvosai magas vérnyomásról és cukorbetegségrõl beszélnek, egyesek szerint azonban ennél jóval nagyobb a baj...

Recep Tayyip Erdogan vasárnap reggel felkeresett egy isztambuli mecsetet, ahol a Ramadán böjti hónap végét jelző ünnepet indító reggeli imán vett részt. Az elnök azonban váratlanul rosszul lett. Erdogan kis ideig az eszméletét is elvesztette, de miután ráfektették egy hordágyra, hamar magához tért. Sajtóinformációk szerint az orvosai azt állítják, hogy a cukorbetegségével összefüggő vérnyomásproblémája miatt lett rosszul.

Egyesek azonban arra figyelmeztettek, hogy már négy évvel ezelőtt is megjelentek olyan híresztelések, miszerint az államfő rákos megbetegedésben szenved. Az akkori ellenzék az operációt végző orvosokra hivatkozva azt harsogta, hogy az elnök testéből tumorokat távolítottak el, és bár a műtét sikeres volt, előbb-utóbb kiújulhatnak a daganatok. Az államfő soha nem kommentálta a  megbetegedés hírét - írja a Bild.

A rosszullét mellett Erdogan szavai is komoly sajtó visszhangot váltottak ki. Az ima után tartott beszédében ugyanis hangoztatta, hogy ellentétes a nemzetközi joggal a Szaúd-Arábia és szövetségesi által Katarhoz intézett ultimátum, és tiszteletlen az a követelés, hogy Törökország szüntesse meg katonai jelenlétét Dohában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!