5 éve

Sorosra különleges hely vár a pokolban az elnök szerint

A Fülöp-szigetek elnöke kijelentette, hogy a milliárdos üzletember nemkívánatos személy az országában. A politikus akár vérdíjat is kitûzne Soros fejére.

Soros György kénytelen volt lemondani tervezett manilai látogatását, miután az ország elnöke megfenyegette. Rodrigo Duterte ugyanis kijelentette, hogy az amerikai üzletember nemkívánatos személy az országában, sőt egy esetleges látogatás esetén még vérdíjat is kitűzetne a fejére.

Különleges hely van számodra a pokolban, te idióta. Csak tedd be a lábadat ebbe az országba, és én azonnal el is küldelek oda téged

– hangzott el a nyílt fenyegetés Duterte szájából. Soros György több ázsiai országban is meglehetősen gyűlölt személy. Õt teszik például felelősé az 1997-es maláj és thai pénznemek elleni spekulációért is. A Fülöp-szigetek elnöke nemcsak ezért haragszik a 86 éves milliárdosra.

Szerinte ugyanis a demokrácia megmentőjének szerepében tetszeleg, miközben több ázsiai ország demokratikus berendezkedését próbálja tönkretenni, és komoly pénzeket fizet azért, hogy rossz színben tüntesse fel Dutertet és az országát. A Soros által alapított és támogatott Human Rights Watch nevű szervezet már több ízben is kritizálta a Fülöp-szigetek kormányát. A jelentésekben a drog elleni brutális harcot, és a drogkereskedelemmel gyanúsított emberek kíméletlen kivégzését emelték ki - írja az Epoch Times.

A nemzetközi kritikák ellenére úgy tűnik, hogy Duterte népszerűsége rendületlen hazájában, a legutóbbi felmérés szerint, az emberek 83 százaléka ismételten rá szavazna. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!