5 éve

Rekordszámú migráns kelt át a tengeren áprilisig

A tengeri útvonalon próbálja manapság a legtöbb migráns elérni Európát. Többek között civilszervezetek hajóin utaztatják az illegális bevándorlókat a kontinensünkre.

Az Európai Unió határőrizeti szerve (Frontex) szerint január és április közepe között összesen 28 ezer migráns érkezett Líbia partjaitól Olaszország kikötőibe. Ez 30 százalékos növekedést az előző év azonos időszakához képest. A Frontex vezetője, Fabrice Leggeri azt állítja, hogy ezek az emberek már nem menekültek, hanem elsősorban afrikai gazdasági bevándorlók. Az elkeseredett emberek helyzetét pedig az embercsempészek kíméletlen módon kihasználják - írja az Epoch Times. Egyre több bizonyíték van arra is, hogy az embercsempészekkel összejátszanak nemzetközi, úgynevezett civilszervezetek.

A nemkormányzati szervezetek (NGO-k) saját hajóikkal segítik a gazdasági bevándorlókat Európába csempészni.

Azonban nemcsak az olasz hatóságoknak gyűlik meg a baja az illegális bevándorlókkal. A német jelentésekből kiderül, hogy az év első három hónapjában 13.184 olyan embert tartóztattak fel a határon, akik engedély nélkül akartak az országba lépni.

Vannak olyanok is, akik nem a szárazföldön próbálkoznak. Januártól márciusig 2575 embert állított elő a rendőrség a különböző német reptereken. Ide elsősorban afgán és szíriai migránsok érkeznek a beutazáshoz szükséges papírok nélkül. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!