5 éve

Kebabnyárson sütjük meg a hitetleneket!

Az olasz rendõrök letartóztattak egy férfit, aki feltehetõen terrortámadásra készült - legalábbis errõl árulkodtak a közösségi oldalakon tett bejegyzései.

A 29 éves szélsőséges iszlamista a merényletek tervezése mellett még arra is használta az oldalakat, hogy tettestársakat toborozzon.

 

A férfi 2008 óta él Olaszországban, de azóta már interneten keresztül hűségesküt tett az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak, és a terrorszervezet olasz szóvivőjének nevezte magát. Nemrégiben olyan bejegyzéseket tett közzé, miszerint

„kebabnyárson sütjük meg a hitetleneket, majd a kutyákkal etetjük meg őket.”

A torinói rendőrség beszámolója szerint hét hónapon keresztül vizsgálták a „komoly veszélyt jelentő” férfi mozgását, aki egy olasz anyával és annak gyerekével él együtt. A férfi interneten terrorista harcosok technikáit is megosztotta olvasóival, és arra tanította követőit, hogyan tudnak elrejtőzni a hatóságok elől. Neki azonban nem sikerült – most hosszú vizsgálat vár rá.

2017-ben Olaszország már 31 embert kiutasított az országból azért, mert feltehetően terrorista szervezetekkel működtek együtt. 2015 januárja óta 163 szélsőséges iszlamistát deportáltak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!