5 éve

Bécs is megirigyelhetné: Linzben szemetet szedetnek a migránsokkal

Az önkéntes alapon mûködõ rendszer lényege, hogy tisztán tartsák a belvárost, és elõsegítsék a bevándorlók beilleszkedését.

Míg az osztrák fővárosban továbbra is csak vita zajlik arról, hogy miként lehetne a menedékkérőket a szociális segélyért cserébe munkára fogni, addig Linzben már cselekedtek a város vezetői. Keddtől ugyanis egy új projektet indítottak, aminek keretében a bevándorlók önkéntes alapon szemétszedőnek jelentkezhetnek az önkormányzatnál. A részleteket pedig az osztrák Heute című ingyenes napilap közölte.

Ezek szerint egyszerre két férfi és két nő lenne szolgálatban, akiknek az lenne a feladata, hogy Linz belvárosának utcáit tisztán tartsák. Bernhard Baier, Linz néppárti polgármester-helyettese szerint ez a program hozzájárul a tiszta és rendezett városkép kialakításához, és lehetővé teszi, hogy a menedékkérők a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

Baier úgy vél, hogy ehhez hasonló intézkedések nélkül elképzelhetetlen, hogy a menedékkérők beilleszkedjenek a nyugati társadalmakba.   

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!